Inter je četiri kola prije kraja prvenstva osvojio naslov italijanskog prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Inter je četiri kola prije kraja prvenstva osvojio naslov italijanskog prvaka
Twitter / Internacionale

Atalanta nije uspjela pobijediti Sassuolo na gostovanju u utakmici 34. kola italijanske Serije A (1:1), tako da je od danas Inter i zvanično novi prvak.

Četiri kola prije kraja sezone, Inter ima prednost nad Atalantom i Napolijem od 13 poena, tako da je od danas novi prvak Italije, piše SportCentar.

Nerazzurri su tako došli do 19. Scudetta u svojoj historiji, a do istog ih je predvodio Antonio Conte, kojem je ovo četvrta titula prvaka Italije. Prethodne tri je osvojio s Juventusom.

Atalanta je došla do prednosti u 32. minuti golom Gosensa, iako je od 23. minute igrala sa igračem manje, ali je Berardi poravnao u 52. minuti. Muriel je imao priliku odgoditi slavlje Intera, ali je promašio penal u 76. minuti.

U borbi za plasman u Ligu prvaka kiks je napravio Napoli. Imali su vodstvo protiv Cagliarija do posljednjih trenutaka, Osimhen u 13. minuti doveo domaće u prednost, a gosti su izjednačili preko Nandeza u četvrtoj minuti nadoknade (1:1).

U trećem susretu odigranom u terminu od 15 sati remizirali su Bologna i Fiorentina (3:3). Palacio je postigao hat-trick za domaće, dok su za goste pogađali dva puta Vlahović i jednom Bonaventura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije