Simon Rožman najavljuje veliki gradski derbi: 'Motivisani smo i spremni za izazov'

0
Radiosarajevo.ba
Simon Rožman najavljuje veliki gradski derbi: 'Motivisani smo i spremni za izazov'
Foto: FK Sarajevo / Simon Rožman

FK Sarajevo će u okviru 26. kola Premijer Lige BiH ići na gostovanje FK Željezničaru na stadion Grbavica.

Simon Rožman, strateg FK Sarajeva najavio je veliki gradski derbi izjavom za oficijelni YouTube kanal kluba sa Koševa.

"Svi koji su bili ili su ili će biti dio ovog derbija možemo biti ponosni i uživati u svemu što taj derbi donosi. Ponosan sam da je ova utakmica pravi gradski derbi i jedan veliki spektakl. Tako mislim jer bi baš bi htio da sva djeca, žena i muškarci koji dolaze, svi navijači i jednog i drugog tima koji dolaze na stadion imaju priliku vidjeti jednu dobru igru i da sve prođe bez incidenata.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Što se tiče terena i naše ekipe došli smo do timskog kvaliteta i do igre koja ima glavu i rep te nam je to počelo donositi dobre rezultate. Svaka čast dečkima na svemu tome, svjesni su odakle smo počeli i svi zajedno imamo jedan veliki motiv ne samo za ovu utakmicu nego i za sve utakmice do kraja jer nismo toliko loši koliko je to u nekom razdoblju bilo prikazano.

Mislim da igramo dobro, svjesni smo kamo idemo, svjesni smo da smo zadnju utakmicu odgirali ispod razine koju ja očekujem. Derbi neće odlučiti taktička odluka nego neka općenita slika jedne ili druge ekipe. Maksimalno smo motivisani i tačno znamo šta želimo raditi na terenu. Što se tiče rostera, imamo još nekoliko sitnica i upitnika, ali vjerujte mi svi igrači žele igrati ovaj derbi", između ostalog poručio je Rožman, prenosi SCSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije