Simon Rožman najavio derbi: 'Jedva čekamo utakmicu, želimo biti agresivni...'

0
Radiosarajevo.ba
Simon Rožman najavio derbi: 'Jedva čekamo utakmicu, želimo biti agresivni...'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Press konferencija FK Sarajevo

Trener FK Sarajevo Simon Rožman je na današnjoj press konferenciji najavio sarajevski derbi protiv FK Željezničara.

Šef stručnog štaba Bordo tima je istakao da jedva čekaju utakmicu te da se neće pretjerano promijeniti filozofija igre u odnosu na ostale utakmice.

"Što se nas tiče, jedva čekamo utakmicu, imamo šansu da se svima pokažemo u najboljem izdanju što u datom momentu možemo napraviti. Apsolutno želimo igrati kao i dosad, želimo se prezentirati na način da ljudi vide na neke stvari i da se sretni i veseli vraćaju kući. Dosta je bilo govora o tome da je ova utakmica specifična, no meni je specifično da će protivnik biti maksimalno energetski motivisan, a ja to volim jer želim od svojih igrača da su na svakom treningu i utakmici maksimalno motivisani.

Pitali smo stručnjaka: Kako se kreću cijene zemljišta u Sarajevu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Pitali smo stručnjaka: Kako se kreću cijene zemljišta u Sarajevu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Imaju dosta iskusnu ekipu, u biti ne očekujem otvoren meč, brinemo se o sebi, puno učimo svaki dan i ovih dana je baš super atmosfera, odlično se radi, igrači to osjećaju te sve ide u smjeru u kojem želimo. To nije maksimum, ali je smjer pravi. Mulalić je povrijeđen, a svi ostali su na raspolaganju. Imamo malih problema, ali ćemo do same utakmice vidjeti da ih otklonimo", rekao je Rožman i dodao:

"Ja mislim da svaki klub ima svoju viziju i argumente, ja bih želio da se naši argumenti vide na terenu i da igrači prezentuju agresivnu i brzu igru. Svi su svjesni zdrave konkurencije i rade najbolje za tim. To je moja želja i tako je za svaku utakmicu, ne ovisi ko je s druge strane".

Press konferencija FK Sarajevo
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Press konferencija FK Sarajevo

"Historija je bitna svakako, ali na faktore na koje ne mogu utjecati, ne mislim, ne razmišljam o tome. Mogu utjecati šta je bilo danas i šta će biti sutra, mi kao ekipa u nastajanju znamo kako se želimo ponašati, ne samo 90 minuta nego općenito i mislim da to na duže staze donese rezultat", dodao je šef stručnog štaba Bordo tima pa nastavio:

/ Anketa

Sarajevo i Željo igraju najveći bh. derbi - ko će pobijediti?
Rezultati

"Već ste navikli kako mi igramo, želimo biti dominantni u svakoj minuti utakmice i imati nadzor u svemu što se dešava. Želimo biti agresivni i visoko gore te sadržaj približiti onome što nas čeka u Evropi. Fizički se dižemo, općenito ono što smo rekli je naš model igre i nema veze ko je sa druge strane.

Istakao je da poštuje trenerskog kolegu s druge strane Nermina Bašića, no da ne igraju treneri protiv trenera nego ekipa protiv ekipe.

Sarajevski derbi će se odigrati na stadionu Koševo u nedjelju, 8. oktobra, u okviru desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije