Sevilla je pobjednik Europa lige za sezonu 2022/23!

0
N. Ž.
Sevilla je pobjednik Europa lige za sezonu 2022/23!
Foto: AA / Finale Europa lige: Sevilla - Roma

Europa ligu za sezonu 2022/23 osvojila je ekipa Seville, pobjedom nakon boljeg izvođenja jedanesteraca rezultatom nad ekipom Rome u velikom finalu održanom u Budimpešti. U regularnom dijelu, kao i nakon produžetaka, rezultat je glasio 1:1. 

Prvi gol na meču djelo je Paula Dybale, već u 35. minuti utakmice. Asistent je bio Gianluca Mancini, a Sevilla se žalila kako je prije toga bio faul na njihovom igraču, ali je VAR provjerio situaciju. 

S rezultatom 1:0 se otišlo na odmor, a samo 10 minuta nakon starta drugog poluvremena, izjednačenje. Upravo Mancini, koji je asistent za prvi pogodak, postigao je autogol. Rezultat je glasio 1:1

Eldina Ahmić dobila kćerku sa zvijezdom Tottenhama

Eldina Ahmić dobila kćerku sa zvijezdom Tottenhama

Do kraja regularnog dijela meča, Sevilla je bila konkretnija, ali nije uspjevala doći do pogotka. Pristupilo se igranju produžetaka

Nakon produžetaka nije bilo pobjednika, pa su se šutirali penali. Ključnim se pokazao promašaj tragičara Mancinija, kojem je u drugoj seriji šut odbranio Yassine Bounou, golman Seville. Nakon što je Ivan Rakitić pogodio svoj penal, Roger Ibanez je promašio i drugi penal za Romu. 

Montiel je postigao i četvrti penal, te je tako donio titulu svom timu, sedmu za ekipu Seville u historiji ekipe. 

Španski tim je tako osigurao nastup u Ligi prvaka naredne sezone. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije