Šest golova u remiju Genoe i Rome, majstorski pogodak i asistencija Džeke

Radiosarajevo.ba
Šest golova u remiju Genoe i Rome, majstorski pogodak i asistencija Džeke
Foto: EPA / Edin Džeko

Roma je večeras na svom Olimpicu u prvom kolu talijanske Serije A ugostila Genou, a susret je završen neriješenim rezultatom 3:3.

Odličnu utakmicu odigrao je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine - Edin Džeko, što se svakako ne može reći za odbranu Vučice.

Domaćin je do vodstva došao u špestoj minuti susreta kada je odličnu asitenciju Džeke u pogodak za vodstvo Rimljana pretvorio Under. Deset minuta kasnije rezultat je izjednačio Pinamonti.

U 30. minuti susreta majsotrija Džeke. Promiješao je odbranu Genovljana i matirao nemoćnog Radua. Konačan rezultat prvog poluvremena (2:2) s bijele tačke postavio je u 43. minuti susreta Criscito.

Roma je nakon četiri minute igre u nastavku došla do novog vodstva. Pogodio je Aleksandar Kolarov. Na novi pogodak čekalo se do 70. minute, a strijelac za goste bio je Kouame. Ostalo je do kraja susreta 3:3 na Olimpicu.

Ranije su svoj duel odigrali Udinese i Milan. Domaćin je slavio 1:0. Mato Jajalo je odigrao svih 90 minuta za domaće, dok je Krunić duel odgledao s klupe za rezervne igrače.  

Lazio je slavio na gostovanju kod Sampdorije s ubjedljivih 3:0. Senad Lulić kao kapiten Lazija odigrao je svih 90 minuta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije