Sergej Jakirović dobio otkaz u Dinamu

1
Radiosarajevo.ba
Sergej Jakirović dobio otkaz u Dinamu
Foto: Hina / Sergej Jakirović

Sergej Jakirović u četvrtak, 19. septembra, iza 10 sati i službeno je postao bivši trener Dinama.

Članovi izvršnog odbora još u srijedu načeli su temu potencijalnog odlaska aktualnog trenera, tome se nije protivio ni predsjednik Dinama Velimir Zajec. I Jakirović će se danas u Maksimiru oprostiti od igrača, riješiti pitanje otpremnine, saznaju 24sata.

Jakirović bi otkazom Dinamo stajao 500 hiljada eura otpremnine.

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

Prva opcija za nasljednika bivšeg 'Zmaja' na klupi "modrih" je Niko Kovač (52). I tu nema nikakve tajne. Zvonimir Boban jedan je od zagovornika te ideje koja se još u utorak navečer zakotrljala medijskim prostorom.

Legenda "vatrenih" sve je češće u društvu Roberta Kovača, ali "njegov brat Niko" za Dinamo bi mogao biti - nemoguća misija. Razlog? Novac. Dinamo danas živi u blagostanju, u Maksimiru konačno ima "para", ali Kovač za sebe i stručni štab traži previše. 

Godišnja plaća za novog trenera i njegov stožer išla bi i do 2,5 miliona eura, pa bi mu Zagrepčani u slučaju ranijeg raskida ugovora (ako ne bude rezultata) morali isplatiti - čuda. Kovač bi postao daleko najplaćeniji trener u Dinamovoj historiji, vrlo vjerojatno bi imao veća primanja i od bilo kojeg igrača koji je ikad branio boje "modrih".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije