Bayern mu došao glave: Jakirović postaje bivši, mijenja ga najskuplji trener u historiji Dinama?

2
Radiosarajevo.ba
Bayern mu došao glave: Jakirović postaje bivši, mijenja ga najskuplji trener u historiji Dinama?
Foto: GNK Dinamo/Facebook / Sergej Jakirović

Niti šest sati nije bilo dovoljno da Dinamovi vlastodršci donesu odluku o budućnosti Sergeja Jakirovića na klupi "modrih", iako se stvar, zapravo, čini vrlo neminovnom. Službeno, međutim, do sada "plavi" dim nije zasukljao iznad Maksimira.

Jutro u Zagrebu, inače, na stol je stavilo samo jednu temu: Ko je novi trener Dinama? Iako konačne odluke nije bilo, javnost nije previše dvojila oko epiloga Dinamova brodoloma u Münchenu: Jakiroviću palac dolje, ali ko je sljedeći?

Brojne opcije

U insajderskim i stručnim krugovima spominjali su se mnogi, od Halilhodžića kao najboljeg ad hoc rješenja, zatim potencijalno Bjelice, Bilića, Krznara, Bišćana, čak i Ćorluke, nekog stranca iz šešira Marka Marića..., ali do jučerašnjeg poslijepodneva, knjiga je, kažu informatori, spala na tri imena: Niku Kovača, Igora Jovićevića i Željka Sopića.

Zlatan Fazlić Fazla za Radiosarajevo.ba: O "Teatarskoj" i ciklusu posvećenom opsadi Sarajeva

Zlatan Fazlić Fazla za Radiosarajevo.ba: O "Teatarskoj" i ciklusu posvećenom opsadi Sarajeva

Pritom, u obzir valja uzeti i financijske uvjete: Jakirović bi otkazom Dinamo stajao 500 hiljada eura otpremnine, a tri navedena trenera spadaju svaki u zasebni financijski rang.

Istina, Niko Kovač slovi kao mokra želja mnogih, blizak je nekim ljudima iz novog vodstva, brat Robert viđen je sa Zvonom Bobanom, a iako bi prema našim informacijama njegov dolazak "modre" stajao okvirno oko 2,5 milijuna eura godišnje, što bi ga učinilo daleko najplaćenijim trenerom u historiji, određeni izvori iz kluba za Sportske tvrde da je upravo čovjek koji će naslijediti plavu klupu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije