Senzacija u Splitu: Edin Džeko stiže u Hajduk? Jose Mourinho dao zeleno svjetlo

1
Radiosarajevo.ba
Senzacija u Splitu: Edin Džeko stiže u Hajduk? Jose Mourinho dao zeleno svjetlo
Foto: AA / Edin Džeko

Priča o Edinu Džeki i Hajduku se nastavlja, turski Fotospor javlja da je BiH reprezentativac već razgovarao s trenerom Fenerbahçea na tu temu, a navodno mu je Jose Mourinho dao dozvolu da napusti klub.

Već neko vrijeme kruže informacije kako novi trener turskog velikana nema mjesta za Džeku u momčadi, te da će morati potražiti novi klub ovo ljeto.

Italijanski novinar Nicolo Schira prije nekoliko dana objavio je da je Hajduk ponudio ugovor Džeki do ljeta 2026. godine, te naveo da sportski direktor Nikola Kalinić i trener Gennaro Gattuso aktivno rade na tome da napadača Fenerbahčea dovedu na Poljud.

Ovako je izgledala jahta u vlasništvu tajkuna iz Bosne i Hercegovine koja je izgorjela u Makarskoj

Ovako je izgledala jahta u vlasništvu tajkuna iz Bosne i Hercegovine koja je izgorjela u Makarskoj

Transfer saga Edina Džeke mogla bi se odužiti kao ona Ivana Perišića prošle sezone, navijači Hajduka rado bi ga vidjeli na Poljudu, vrijeme će pokazati hoće li karijeru nastaviti na Poljudu.

Spomenimo i kako Fotospor u svom naslovu ide korak dalje i jasno ističe "da će Džeko potpisati za Hajduk", dok u tekstu stoji da je "igrač sam tražio Mourinhovu dozvolu da zaigra u HNL-u i da uskoro slijedi rastanak".

Portal 24sata piše da je Nikola Kalinić ušao u završnu fazu pregovara s Edinom Džekom i Ivanom Rakitićem, koje želi dovesti na Poljud. Teško je očekivati da će ijedan od ta dva transfera biti završen do polaska Hajduka na centralni dio priprema, koji će bijeli odraditi u Sloveniji, ali stvari se razvijaju u dobrom smjeru. Hajduk se u Sloveniju seli početkom sljedeće sedmice, a Gennaro Gattuso će na Bled vjerovatno povesti igrače koje trenutno ima u kadru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije