Nova senzacija u Splitu: Edin Džeko bi mogao potpisati za Hajduk - Kalinić ga kontaktirao

2
Radiosarajevo.ba
Nova senzacija u Splitu: Edin Džeko bi mogao potpisati za Hajduk - Kalinić ga kontaktirao
Foto: N/FSBiH / Edin Džeko i Miralem Pjanić

Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić pokušava dovesti Edina Džeku (38) u Hajduk.

Informacija je potvrđena portalu Index od izvora bliskih klubu. Kalinić je kontaktirao centarfora Zmajeva i pokušava ga nagovoriti na dolazak u splitski klub.

Nije poznato u kojoj je fazi operacija, no Kalinić je ozbiljan u namjeri da dovede napadača Fenerbahčea.

Pogledajte privođenje osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu

Pogledajte privođenje osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu

Džeko ima još godinu dana ugovora u Turskoj

Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana, s kojim ima ugovor do kraja juna 2025. godine. Prošle je sezone u 46 nastupa zabio 25 golova te deset puta asistirao kroz 3.288 minuta igre.

Edin Džeko objavio fotografiju s porodicom i oduševio fanove: 'Sin je kopija tebe'

Edin Džeko objavio fotografiju s porodicom i oduševio fanove: 'Sin je kopija tebe'

Džeko je jedan od najboljih europskih napadača posljednjih 15-ak godina. Igrao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

S Kalinićem je igrao u Romi

Za Romu je igrao od 2015. do 2021. godine, a tu je bio suigrač s Kalinićem. Bivši hrvatski reprezentativac bio je član rimskog kluba u sezoni 2019./2020., kada je igrao na posudbi iz Atletico Madrida. Kalinić je za Romu u 19 nastupa upisao pet golova i dvije asistencije. Poznata je i Džekina naklonost prema Hajduku. Naime, njegov najbolji prijatelj je bivši sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić, veliki miljenik Torcide. Džeko također ima poveznicu s Hrvatskom jer u Dubrovniku vlasnik restorana, a Ibričić je prije dvije godine ovako govorio:

"Pa nas se povezuje zbog prijateljstva. Osim toga, Edin je često u Dalmaciji, pa ga navijači često sretnu i zovu. Ja, iskreno, i kao navijač, ali i njegov prijatelj, volio bih da zaigra za naš Hajduk. Ali opet, u ovom trenutku to nije realno. Ali, ko zna što se može dogoditi u skorije vrijeme".

Podsjetimo, italijanski stručnjak Gennaro Gattuso u srijedu, 12. juna, potpisao je za Hajduk kako bi vratio ekipu na pobjedničko prestolje hrvatske lige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije