Edin Džeko otkrio do kada će igrati za reprezentaciju BiH

3
Radiosarajevo.ba
Edin Džeko otkrio do kada će igrati za reprezentaciju BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Edin Džeko

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Newcastle u ponedjeljak, 3. juna uvečer od 20:45 sati, 3. juna, igra prijateljski meč sa Engleskom.

Edin Džeko, kapiten Bosne i Hercegovine, izazvao je veliku pažnju britanskih medija u Newcastleu.

"Ovo je jedna nova reprezentacija sa mnogo mladih igrača i svima je potrebno dati određeno vrijeme. Nije lako igrati protiv Engleske u Engleskoj i Italije u Italiji. Treba biti realan i reći da su to reprezentacije koje su favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva, a pogotovo tu mislim na naše sutrašnje protivnike.

Kultura sjećanja: Obilježen Dan formiranja brigada Armije RBiH u Starom Gradu

Kultura sjećanja: Obilježen Dan formiranja brigada Armije RBiH u Starom Gradu

Za nas je najvažnije da se igrači upoznaju sa načinom rada novog selektora i stručnog štaba, da se to dovede najedan zadovoljavajući nivo. I sada kada imam 38 godina, a i ranije, za mene je igranje za reprezentaciju veliki ponos i san. Dok sam potreban selektoru i stručnom štabu, ja sam tu", rekao je Edin Džeko.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina će nakon utakmice sa Engleskom odigrati još jedan prijateljski dvoboj i to protiv Italije.

Susret Engleska - BiH možete pratiti u direktnom TV prijenosu na BHRT-u, a tekstualni prijenos iz minuta u minut na portalu Radiosarajevo.ba od 20 sati.

U utorak, 4. juna, Zmajevi iz Newcastlea lete za italijansku Pisu, gdje će istog dana i trenirati i spremati se za drugi prijateljski meč, protiv selekcije Italije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije