Selektor Petev stigao u Sarajevo, u glavnom gradu ima poseban zadatak

0
Radiosarajevo.ba
Selektor Petev stigao u Sarajevo, u glavnom gradu ima poseban zadatak
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ivaylo Petev za Radiosarajevo.ba

Ivaylo Petev, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, stigao je u Sarajevo, gdje će boraviti narednih nekoliko dana.

Bugarski stručnjak posljednjih sedmica obilazio je reprezentativce širom Europe, obavljao razgovore i gledao utakmice njihovih klubova.

Sada će se posvetiti analizi igrača iz Premijer lige BiH koji bi mogli konkurisati za A selekciju.

Podsjetimo, u subotu kreće drugi dio sezone domaćeg prvenstva.

Prema saznanjima, Petev će biti i na Grbavici gdje će gledati gradski derbi između Željezničara i Sarajeva, koji se igra u ponedjeljak (17.30 sati).

Vječiti derbi igrat će se bez publike, nakon što je jučer Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio novu naredbu koja je danas (četvrtak) stupila na snagu.

Poseban novitet je zabrana svih okupljanja u grupama većim od 30 osoba, privatnih okupljanja u grupama većim od 10 osoba te organizacija radnog vremena poslovnih subjekata do 23 sata.

Također donesena je odluka o tome da se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista održavaju isključivo bez prisustva publike. 

To znači da će utakmica između Željezničara i Sarajeva biti odigrana bez prisustva publike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije