Petev na pressici napravio potez koji do sada nije nijedan selektor Zmajeva

6
A. S.
Petev na pressici napravio potez koji do sada nije nijedan selektor Zmajeva
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Pres konferencija novog selektora BiH Ivayla Peteva

Ivaylo Petev je danas predstavljenom novinarima u Bosni i Hercegovini kao novi selektor Zmajeva.

Ono što je zanimljivo, Bugarina su pojedini pripadnici "sedme sile" dočekali "na nož", no Petev se nije dao smesti i pored velikog pritiska da novinarima ponudi konkretne odgovore. 

Prije same pressice, ispred prostorija Nogometnog saveza BiH okupila se grupa navijača, članova grupe ''BH Fanaticos'', koji zahtijavaju poništenje izbora Peteva i ostavku članova Izvršnog odbora NSBiH.

Nakon pola sata mirnih protesta, okupljeni navijači su se razišli.

Petev je izabran na funkciju selektora na period od dvije godine, uz mogućnost pruduženja na još dvije.

Podsjetimo, protukandidat Petevu bio je bivši kapiten bh. reprezentacije Sergej Barbarez, koji je uživao podršku javnosti i navijača, ali i pojedinih reprezentativaca.

Barbarez je prije samog imenovanja Peteva poručio da više sa čelnicima NSBiH ne želi imati ništa.

Milorad Sofranić, prvi potpredsjednik Nogometnog saveza BiH, na konferenciji za medije je pojasnio da za Barbareza vrata Nogometnog saveza BiH - nisu i nikada neće biti zatvorena.

Na kraju konferencije za medije, Petevu je izgleda pao kamen sa srca nakon 20 postavljenih pitanja novinara, pa je napravio potez koji nije nijedan selektor Zmajeva ranije.

Petev je ustavši sa "užarene stolice", na zaprepaštenje svih prisutnih, naglas uzviknuo i mnoge novinare i prisutne članove NSBiH, u ostavio u čudu.

"Idemo svi, kao jedan", uzviknuo je Petev.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije