NSBiH / Selektor Petev otpisao pojedine Zmajeve, Šehić upitan za duel sa Danskom

04. 06. 2021. u 11:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 24

Dva dana nakon utakmice sa Crnom Gorom selektor „A“ reprezentacije BiH Ivaylo Petev kaže da su se utisci slegli te da su detaljno analizirali igru našeg tima ali i svakog pojedinca.

Mnogo bi lakše bilo da smo pobijedili ili pokazali više na terenu. Međutim, momci su se trudili i željeli da se pokažu u najboljem svjetlu. Veliki broj igrača je dobio priliku, neki su je iskoristili a neki i nisu. Ne bih nikoga posebno izdvajao, razgovarao sam sa igračima i oni znaju gdje su griješili i šta moraju popraviti. Smeta mi što smo Crnoj Gori lako pružali šanse, što nije bilo više pritiska i dovoljno koncentracije da iz dvije stopostotne prilike koje smo stvorili u prvom poluvremenu, postignemo pogodak. Rezultat je na kraju i realan ali protiv Danske moramo biti konkretniji, ozbiljniji, pokazati više snage i karaktera“, kazao je Petev za oficijelnu stranicu Nogometnog saveza BiH.

On je govorio i o zdravstvenom biltenu. Otkrio je da golman Ibrahim Šehić ima problema sa povredom.

„Igrači su odmorni, zdravi i osim Šehića spremni za današnji trening. Šehić ima problema sa koljenom, potrebno mu je malo odmora i vidjet ćemo koliko će biti spreman za Dansku. Vraća se Saničanin, što je dobro ali neće biti Krunića kojeg sam pustio zbog neodložnih privatnih obaveza“, dodao je on.

BiH_Crna_Gora_utakmica_prijateljska_Grbavica_Sarajevo_nove_slike_prijateljska_juni_2021_DK_RSA_0009.jpg - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sa utakmice BiH - Crna Gora

Pohvalio je Dansku za koju je rekao da je među pet najboljih u Evropi.

"To znači da će i pristup biti drugačiji u ovoj utakmici. Za njih je ovo generalna proba za Euro, dok mi moramo pokazati volju i maksimalno se angažovati od prve do 90 minute. Već smo 7-8 dana zajedno tako da smo se upoznali i stvorili dobru atmosferu. Očekujem kvalitetniju igru i odgovornije ponašanje na terenu. Ambijent sa gledaocima na stadionu će sigurno biti lijep, mi samo moramo igrati i uživati“, dodao je Petev.

Susret protiv Danske na rasporedu je u nedjelju, od 18 sati. Susret se igra u Brondbyju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA