Selektor Baždarević: 'Pobjeda je bitna za momke koji su prvi put zajedno'

Fena
Selektor Baždarević: 'Pobjeda je bitna za momke koji su prvi put zajedno'
/ NS BiH
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević zadovoljan je ishodom meča protiv Danske u polufinalu Kirin kupa u Japanu.

Fudbaleri BiH slavili su pobjedu nakon boljeg izvođenja penala rezultatom 4:3. Rezultat u regularnom toku igre bio je 2:2.

"Zadovoljni smo pobjedom. Momci su odgovorili na najbolji način nakon zaostatka. Bilo je teško nakon dugog puta spremiti se za ovaj meč, ali ipak smo pokazali volju, želju i dobru igru. Nakon što je Danska povela sa 2:0 nismo prepustili igru protivniku, već smo nastavili da radimo, trčimo, borimo se i igramo i ovo što smo ostvarili na kraju je jako bitno za momke koji su prvi put zajedno", kazao je Baždarević, a prenosi internet portal NSBiH.

Selektor se osvrnuo i na finalni meč protiv Japana.

"Igramo s Japanom i cilj je isti kao i na prethodnim pripremnim susretima, a to je da što spremnije dočekamo kvalifikacione mečeve u septembru. Bit ćemo zadovoljni ako osvojimo ovaj turnir", zaključio je selektor bh. reprezentacije.

Finalni meč između Japana i BiH bit će odigran na Suita stadionu u Osaki u ponedjeljak, 7. juna od 12.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije