Svaka čast, Zmajevi! BiH nakon penala u finalu Kirin Kupa

N. K.
Svaka čast, Zmajevi! BiH nakon penala u finalu Kirin Kupa
Bh. reprezentacija remizirala je sa Danskom (2:2) u polufinalu Kirin kupa u Japanu, da bi na jedanaesterce prošla u finale.

U 22. minuti Šehić očajno interveniše, šalje loptu ravno na nogu Kjaera, koji pogađa za vodstvo Danske, koja je u 41. minuti preko Fischera povisila na 2:0.

Danska je na početku drugog dijela imala sjajnu šansu, ali je Šehić bio na visini zadatka, da bi u 52. minuti Đurić glavom na ubačaj Vranješa smanjio na 2:1.

Ni igrač manje nije poremetio našu igru, pa smo u 84. minuti uspjeli da postignemo novi pogodak. Prošao je Kolašinac po lijevoj strani, ubacio u peterac, a Đurić matirao Schmeichela. Ostalo je 2.2, pa se pristupilo izvođenju penala i tu smo bili uspješniji.

Za našu reprezentaciju pogodili su Krunić, Hodžić, Stevanović i Medunjanin, dok je Vrančić promašio. Šehić je odbranio penal Vestergardu, a Christensen je promašio, pa smo stigli do plasmana u finale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije