Vaha 'razbio' Bugare: Japan u finalu protiv BiH!

Radiosarajevo.ba
Vaha 'razbio' Bugare: Japan u finalu protiv BiH!
/ Foto: NFSBiH
Nakon što je u prvom polufinalu BiH na penale izbacila Dansku, u drugom polufinalnom susretu Kirin Kupa u Japanu, domaća reprezentacija lakoćom je s visokih 7:2 'razbila' Bugarsku.

Reprezentacija koju vodi Vahid Halilhodžić u potpunosti je dominirala od samog početka, a već u trećoj minuti za vodstvo je zabio Okazaki.

U 26. je rezultat povisio Kagawa, a isti igrač je u 35. minuti pogodio za 3:0. Samo tri minute kasnije i Yoshida je poslao loptu u mrežu, a Japan je na odmor otišao s 4:0, piše Goal.com. Bugari nisu ostali pošteđeni niti u nastavku susreta pa je tako u osmoj minuti nastavka Yoshida zabio peti, da bi Usami nove četiri minute kasnije povisio na 6:0.

Bugari ipak u 59. preko Aleksandrova postižu prvi, a u 82. preko Čočeva i drugi gol te tako barem malo pokušali umanjiti blamažu s dalekog istoka. Za konačnih 7:2 pogodio je Asano u 87. minuti susreta iz penala.

Podsjećamo, BiH je jutros, nakon penala, pobijedila Dansku te se plasirale u finale Kupa.

Finale se igra 7. juna u 12.30.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije