Sedmi dan SP-a: Portugal i Španija love prve pobjede, Urugvaj protiv S. Arabije

Radiosarajevo.ba
Sedmi dan SP-a: Portugal i Španija love prve pobjede, Urugvaj protiv S. Arabije
Nakon sjajnih utakmica prvog kola Svjetskog prvenstva u Rusiji već smo se približili sedmom danu nastupa na najvećoj svjetskoj nogometnoj smotri.

Iako danas igraju sjajne reprezentacije kao što su Portugal ili Španija, mnogi nogometni stručnjaci predviđaju da nas očekuje dosta mirniji dan zbog toga što su ovakve reprezentacije veliki favoriti u današnjim utakmicama. Ista je situacija i sa reprezentacijom Urugvaja, iako je ona imala mlako izdanje u prvom susretu protiv Egipta.

U prvoj utakmici od 14 sati zaigrat će europski prvak Portugal predvođen Cristianom Ronaldom protiv reprezentacije Maroka. Za meč na Luzhniki Areni kladionice su predvidjele Portugalce kao velike favorite, posebno nakon odličnog okršaja sa Španijom u prvom kolu, u kojem su uspjeli izvući remi i jedan bod. S druge strane, Marokanci se nakon poraza od Irana ne nadaju dobrom ishodu u izuzetno teškoj grupi, te bi za njih svaki bod bio uspjeh.

Drugi termin od 17 sati rezerviran je za meč na stadionu Rostov Arena u istoimenom gradu, u kojem će se sastati reprezentacije Urugvaja i Saudijske Arabije. Nakon poprilično mlakog izdanja u prvom kolu Urugvajci će danas dati sve od sebe da stignu do nova tri boda i time sustignu Rusiju uoči meča koji će odlučivati o prvoplasiranoj ekipi iz grupe A, odnosno da osiguraju prolazak u narednu fazu takmičenja. Svakako, Saudijska Arabija nije ravnopravan protivnik ekipi predvođenoj Cavanijem i Suarezom, te bi sve osim pobjede Urugvaja bilo veliko iznenađenje prvenstva.

U posljednjem susretu dana na stadionu u Kazanu svoj meč će odigrati reprezentacije Španije i Irana. Ovo bi, ujedno, mogla biti i najzanimljivija utakmica dana budući da je nakon prvog kola Iran stigao do prvog mjesta u grupi sa Portugalom i Španijom, dok je Crvena furija uzdrmana promjenom selektor samo nekoliko dana uoči Mundijala. Ipak, nakon remija u prvom kolu Španci se nadaju velikoj pobjedi protiv bliskoistočnog protivnika čime bi sebe poprilično osigurali za prolazak u nokaut fazu takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije