Saznajemo iz NSBiH: FK Slobodu nakon nove morbidne parole čeka žestoka kazna

A. S.
Saznajemo iz NSBiH: FK Slobodu nakon nove morbidne parole čeka žestoka kazna
Foto: scsport.ba / Morbidnim parolama Fukara nema kraja: “Moždani slijedi svima vama…”

Čekamo izvještaj službenih lica sa utakmice u Tuzli. I na osnovu fotografija i dokaza, Fudbalski klub Slobodu čeka nova velika kazna. Disciplinska komisija NSBiH ih je već jednom kaznila, ali ovo prelazi svaku mjeru.

To su za Radiosarajevo.ba kazali iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, nakon što su navijači Slobode na u derbi susretu 29. kola Premijer lige BiH na Tušnju protiv sarajevskog Željezničara (0:0), nastavili sa morbidnim provokacijama na račun Amara i Ivice Osima.

Fukare nakon vrijeđanja Ivice i Amara Osima, istakli novu morbidnu parolu

Javnost u Bosni i Hercegovini potresla je parola koju su Fukare istakle u susretu protiv Željezničara odigranom u prvom dijelu sezone (Fukare razvile transparent na kojem je pisalo:"Amare, isti si k'o otac, zreo si za moždani'', op.a.), kada su vrijeđali porodicu Osim, a ništa "normalnije" nije bilo ni sinoć u Tuzli kada se pojavio novi transparant.

"Zbog parole nastala je drama, moždani slijedi svima vama", poručili su najvatreniji navijači Slobode.

U Nogometnom savezu BiH su ogorčeni nakon novih dešavanja u Tuzli. FK Sloboda je već jednom kažnjena zbog spornog transparenta na kojem su vrijeđali porodicu Osim.

Jezivo, sramno, užasno - undefined

Foto: Sportske.ba: Jezivo, sramno, užasno

„Ovoga puta ide žestok odgovor. Ne bih volio da govorim o kojoj visini kazne je riječ, jer je to posao za Disciplinsku komisiju NSBiH, ali ovo mora prestati“, dodaje naš sagovornik iz NSBiH.

FK Sloboda o transparentu Fukara: Neprimjereno, uvredljivo i za svaku osudu

Nas je zanimalo – ko je kriv što se odmah sporni transparent nije uklonio sa tribina?

„Krivicu snose službena lica na stadionu. Krivi su i pripadnici MUP-a koji su morali reagirati, ali naša policija neće da se svađa sa navijačima. Delegat i komesar za sigurnost su mogli tražiti da se sporni transparent ukloni, a da se susret na Tušnju i ne prekida. Sjećate se kako je kažnjen Široki zbog sličnih parola? To isto mogu očekivati i u Tuzli“, podvukao je sagovornik iz NSBiH za portal Radiosarajevo.ba.

Na naše pitanje kakve su moguće posljedice, naš sagovornik je dodao:

"Od novčane kazne do zatvaranja dijela tribine, te zabrane unošenja transperanata... Mnogo je mogućnosti". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije