Savo Milošević obradovao navijače pred baraž za EURO 2024

2
AA
Savo Milošević obradovao navijače pred baraž za EURO 2024
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Savo Milošević

Savo Milošević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, period do baraža za UEFA EURO 2024, kako kaže, koristi da reprezentativce upozna sa planom rada pred meč sa Ukrajinom koji će se igrati 21. marta u Zenici.

"U kontaktu sam sa igračima, a u narednom periodu planiram putovanje u Njemačku i Tursku gdje igra dosta naših reprezentativaca. Tamo ću pogledati njihove utakmice i iskoristiti priliku da razgovaramo uživo. Uglavnom, svima smo predočili šta u taktičkom smislu planiramo da radimo i vjerujem da ćemo spremno dočekati baraž", rekao je u intervjuu za oficijelnu web stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) Milošević, te kako prenosi Anadolu dodao:

"Zadovoljni smo trenutnom formom igrača, koji većinom igraju veoma dobro za svoje klubove. Međutim, sve je to relativno i najbitnije nam je da svi budu zdravi do baraža i da ih sve imamo na okupu u predstojećoj, veoma važnoj reprezentativnoj akciji."

Divna priča iz BiH: Anes Kujović iz Sarajeva prvi je volonter UN-a sa Downovim sindromom u svijetu

Divna priča iz BiH: Anes Kujović iz Sarajeva prvi je volonter UN-a sa Downovim sindromom u svijetu

Na pitanje o eventualnim novim imenima u "A" timu, Miloševiće je odgovorio:

"Što se tiče novih igrača, tu može biti samo neko ime iz mlade reprezentacije ako bude trebalo popuniti neke praznine. Oni su budućnost ove reprezentacije i na njih računamo. Na proteklim okupljanjima smo provjerili nekolicinu novih igrača i imamo jasnu sliku šta od koga možemo da očekujemo."

Savo Milošević obradovao navijače pred baraž za EURO 2024

Savo Milošević obradovao navijače pred baraž za EURO 2024

Milošević je naglasio da će i stoper Sheffield Uniteda Anel Ahmedhodžić, nakon što je propustio nekoliko reprezentativnih okupljanja, opet biti na raspolaganju nacionalnom timu Bosne i Hercegovine u baražu.

"Kao što sam ranije rekao, priča oko njega je završena. Bitno je da bude zdrav u martu i na njega računamo u baražu", kazao Milošević.

Smatra da Bosna i Hercegovina može ostvariti plasman na veliko takmičenje.

"Neće biti lako u baražu, pogotovo što nam je prvi protivnik veoma kvalitetna Ukrajina. Dobro je što igramo na domaćem terenu, nadam se dvije utakmice. Ovakav tip baraža je komplikovan i na jednu utakmicu sve je moguće. Vjerujem da možemo ostvariti uspjeh i plasirati se na Evropsko prvenstvo. Sve smo podredili tome", optimista je Milošević.

Savo Milošević uoči baraža za Europsko prvenstvo dobio najveće moguće pojačanje

Savo Milošević uoči baraža za Europsko prvenstvo dobio najveće moguće pojačanje

Prokomentarisao je i prijateljsku utakmicu sa Engleskom koja će biti odigrana u junu.

"Dobra stvar za našu reprezentaciju je što je dogovoren meč sa tako jakim i atraktivnim protivnikom kao što je Engleska. Takve utakmice ti uvijek pokažu gdje si u odnosu na najveće timove i predstavljaće veliko iskustvo, pogotovo za mlađe igrače. Međutim, taj meč je daleko i naša razmišljanja su sada usmjerena isključivo na ono što nas čeka u baražu", poručio je Milošević.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će saznati imena protivnika i u UEFA "A" Ligi nacija 8. februara od 18 sati kad je zakazan žrijeb u Parizu. ​​​​​​​

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije