Saudijska Arabija bruji: Cristiano Ronaldo napravio sramotan potez

1
Radiosarajevo.ba
Saudijska Arabija bruji: Cristiano Ronaldo napravio sramotan potez
AA / Cristiano Ronaldo u tradicionalnoj arapskoj nošnji

Cristiano Ronaldo uvrijedio Saudijce, sprema se kaznena prijava, traže hapšenje i deportaciju!

Novinar Ozman Abu Bakr poručio je da bi Savez trebao momentalno raskinuti Ronaldov ugovor.

Jedna vulgarna gesta, koju nije napravio prvi put u karijeri, ali nikad nije dobila toliko medijske pozornosti kao sada, mogla bi Cristiana Ronalda koštati angažmana u Saudijskoj Arabiji.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Hvatanje za genitalije nakon svađe s navijačima, koji su mu skandirali "Messi, Messi" u utakmici protiv Hilala, žestoko je uvrijedilo Saudijce. Mnoštvo njih u srijedu je pohrlilo na društvene mreže i pridružilo se pozivima na deportaciju 38-godišnjeg Portugalca.

Stvar je otišla toliko daleko da je advokatica Nouf bint Ahmed na Twitteru obznanila kako će saudijskom Državnom tužiteljstvu podnijeti kaznenu prijavu.

Cristiano Ronaldo majci za rođendan poklonio auto od 100.000 eura

Cristiano Ronaldo majci za rođendan poklonio auto od 100.000 eura

U njoj će, najavila je, Ronalda prijaviti za zločin protiv javne nepristojnosti, što u slučaju stranih državljana kao kaznu podrazumijeva hapšenje i deportaciju.

"Ne pratim sport. Čak i ako su navijači isprovocirali Ronalda, on nije dobro reagovao. Njegovo ponašanje je zločin. Podnijet ćemo prijavu tužilaštvu", objavila je Bint Ahmed.

Televizijski komentator Mohamed al Anzi stao je u obranu igrača s tvrdnjom da se uhvatio za genitalije jer je primio nezgodan udarac tokom utakmice, no čini se da javnost nije baš povjerovala u tu verziju priče.

Novinar Ozman Abu Bakr njegov je potez nazvao nemoralnom i nepristojnom gestom te poručio da bi Nogometni savez Saudijske Arabije trebao momentalno raskinuti ugovor.

O Ronaldovom se potezu sinoć satima raspravljalo u Action ya Dawri, najpopularnijoj sportskoj emisiji u zemlji.

[twitter]https://twitter.com/i/status/1755707157792624771[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije