Cristiano Ronaldo postigao dva gola u novoj pobjedi Al Nassra: Jedna scena posebno oduševila fanove

0
Radiosarajevo.ba
Cristiano Ronaldo postigao dva gola u novoj pobjedi Al Nassra: Jedna scena posebno oduševila fanove
Foto: Instagram / Cristiano Ronaldo

U 17. kolu saudijskog prvenstva Al Nassr je u gostima s 5:2 pobijedio Al-Ittihad. Velika je to pobjeda ekipe Cristiana Ronalda koja je zadržala korak za vodećim Al-Hilalom.

Iako su domaćini preko Hamdallaha na asistenciju Karima Benzeme stigli u vodstvo, gosti su se brzo vratili u utakmicu. Prvo je Ronaldo u 19. minuti poentirao iz jedanaesterca, da bi Talisca u 38. doveo goste u rezultatsku prednost.

U drugom poluvremenu potpuno se otvorila utakmica. U 52. minuti domaćini izjednačuju još jednom preko Hamdallaha, a u 62. Brazilac Fabinho u redovima Al-Ittihada dobio je crveni karton. To je kompletno preokrenulo utakmicu te su gosti do kraja susreta zabili još tri pogotka za konačnih 5:2.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Zabio je još jednom iz penala fantastični Portugalac, a dva je puta loptu u mrežu poslao i bivši igrač Bayerna i Liverpoola Sadio Mane.

Ronaldo je novim dvama pogotcima došao do brojke od 53 gola u ovoj godini te vodi u utrci za Zlatnu kopačku. Prije same utakmice vidjeli smo i susret dvije bivše zvijezde Real Madrida.

Iako se internetom proširii snimak u kojem Benzema i Ronaldo hladnokrvno ignorišu jedan drugoga pri razgovoru sa sudijama, scena pri izlasku s terena pokazala je suprotno, piše sd.

Francuz i Portugalac srdačno su se pozdravili i porazgovarali neko vrijeme. Pogledajte Ronaldov pogodak OVDJE i pozdrav sa Karimom Benzemom OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije