Sastao se Upravni odbor FK Željezničar, jedna od tema - izbor trenera

A. S.
 Sastao se Upravni odbor FK Željezničar, jedna od tema - izbor trenera
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Željezničar

U Sarajevu je večeras održana prva sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar u novom sastavu. 

Kako saznajemo, na početku sjednice potvrđena su imena novih članova Upravnog odbora, koji će u narednom periodu biti u sastavu: Mirza Ustamujić, Jasmin Badžak, Željko Pervan, Admir Džubur, Boriša Misirača, Abdurahman Drkić, Muris Bečirčić i Jasmin Lizde, dok je predsjednik Nihad Selimović.
 
Jedna od glavnih tema večerašnjeg sastanka bio je izbor novog šefa stručnog štaba.
 
Selimović za Radiosarajevo.ba otkrio kada kreće utrka za novog trenera Želje
 
Portal Radiosarajevo.ba saznaje da se razgovaralo o nekoliko imena, sastavljena je lista od nekoliko kandidata i želja članova Upravnog odbora pa će se tek u narednim danima donijeti odluka. 
 
"Za potpredjednika je izabran Jasmin Badžak. Kao što sam rekao za Radiosarajevo.ba u srijedu, večeras smo formirali Komisiju za izbor šefa Stručnog štaba. Određeni su prioriteti", kazao je Selimović za naš portal.  
 
Zanimalo nas je ko je glavni kandidat, Selimović je potvrdio:
 
"Amar Osim je glavni kandidat. Ako se s njim ne uspijemo dogovoriti, onda se ide u pregovore s drugim kandidatima", dodao je Selimović.
 
U ostalom dijelu sjednice raspravljalo se o finansijskoj situaciji, infrastrukturnim radovima, transferima…
 
Fudbalski klub Željezničar u nedjelju je dobio novo rukovodstvo, a za predsjednika Upravnog odbora izabran je Nihad Selimović, dok je Adnan Džindo novi predsjednik Skupštine tima s Grbavice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije