Sarajlija kojeg je trenirao novi trener Divova: Ambiciozan je, dobro će se snaći

1
A. L.
Sarajlija kojeg je trenirao novi trener Divova: Ambiciozan je, dobro će se snaći
Foto: Kolaž/Facebook/FK Sarajevo / Adis Hadžanović i Aleksandar Vasoski

S obzirom na to da u Premijer ligu Bosne i Hercegovine ne dolaze svjetski poznata trenerska imena, uvijek je potrebno duboko se 'zaroviti' kako bi se saznao potencijal nekog stranca koji je preuzeo naš klub.

U FK Sarajevo je tokom zimske pauze vrlo burno. Višestruki šampion Bosne i Hercegovine smijenio je trenera Gorana Sablića, a na njegovo mjesto je došao Makedonac Aleksandar Vasoski.

Njegova igračka karijera je mnogima s ovih prostora poznata jer je godinama igrao u Bundesligi za Eintracht Frankfurt, a upisao je više od 30 nastupa za reprezentaciju.

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Ipak, kao trener je široj javnosti nepoznanica s obzirom na to da je radio isključivo u Sjevernoj Makedoniji.

Ali, ako pogledamo rezultate koje je do sada bilježio, možemo reći da se radi o izuzetno perspektivnom mladom treneru. Kao trener Vardara osvojio je 2020. godine titulu prvaka Sjeverne Makedonije, a kasnije je preuzeo Akademiju Pandev s kojom je zabilježio historijsko drugo mjesto na polusezoni, prije nego što je došao u Sarajevo.

U pokušaju da saznamo nešto više o ovom stručnjaku, kontaktirali smo Sarajliju koji je u proteklih šest mjeseci sarađivao s njim - Adisa Hadžanovića.

Popularni Hadžan, koji je igrao za Slobodu, Tuzla City i Olimpik, u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba govorio je isključivo o superlativima kada je u pitanju novi strateg tima s Koševa.

"Ovdje (u Akademiju Pandev op. a.) sam došao ljetos, on (Aleksandar Vasoski op. a.) me je tražio.

Čovjek je nevjerovatno ambiciozan, iza sebe ima i rezultate. S Vardarom je osvojio titulu, s Akademijom drugo mjesto na polusezoni, što do sada klub nikada nije uspio da ostvari.

Ima iskustva i u Europskoj ligi jer je bio pomoćnik na klupi Vardara kad je taj klub igrao u Europskoj ligi", govori Hadžanović za portal Radiosarajevo.ba.

"Mislim da je Sarajevo za njega pravi izazov. Gotovo sam siguran da će se dobro snaći.

Ne znam koliko dobro poznaje Premijer ligu BiH, malo sam mu i ja pričao, malo i Krste Velkoski. Mislim da je prikupio dosta informacija i da će do proljeća biti potpuno spreman", priča ovaj vezni fudbaler, koji se nekada dovodio u vezu sa Željezničarom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije