Sarajevski Olimpik je ponovo 'živ': "Imamo jasne ambicije, fokus je na mladim igračima"

4
A. Vatreš
Sarajevski Olimpik je ponovo 'živ': "Imamo jasne ambicije, fokus je na mladim igračima"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Obnovljeni stadion Otoka

Tri godine nakon gašenja, sarajevski Olimpik je ponovo počeo s radom. Ovaj put u novom ruhu, kao Omladinski fudbalski klub Olimpik Novi Grad.

Klub je oformljen u saradnji s Općinom Novi Grad i pokrenuo je rad svih selekcija kao i škole fudbala.

Obnovljeni stadion

Nakon osnivačke Skupštine koja je održana u julu, izabran je Upravni odbor na čelu s predsjednikom Alenom Zorlakom.

Prizori iz zraka: Pogledajte velike gužve u Sarajevu nakon saobraćajne nesreće

Prizori iz zraka: Pogledajte velike gužve u Sarajevu nakon saobraćajne nesreće

Zorlak je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba otkrio planove i ambicije novog Olimpika.

"Početkom jula smo se ponovo aktivirali, odnosno osnovali smo novi klub OFK Olimpik koji slijedi tradiciju FK Olimpik. U tom kratkom vremenskom periodu formirali smo sve selekcije, od pionirskih do seniorskih, gdje ćemo se aktivno uključiti u sve lige od ove godine", rekao je Zorlak za Radiosarajevo.ba.

Alen Zorlak

Sve selekcije Olimpika igrat će na stadionu Otoka, koji je u međuvremenu renoviran. Obnovljeni stadion bit će otvoren 6. augusta prijateljskim susretom seniora OFK Olimpik i FK Željezničar (19:30 sati).

"S obzirom da je i sam stadion Otoka renoviran, u šta je Općina Novi Grad kao jedan od inicijatora podrške OFK Olimpik uložila značajna sredstva, upriličit ćemo i zvanično otvaranje obnovljenog stadiona zajedno sa samim početkom rada, odnosno vraćanjem Olimpika kući na Otoku. Tim povodom ćemo odigrati prijateljsku utakmicu sa Željezničarom na obnovljenom stadionu".

Obnovljeni stadion Otoka

Već od starta su zacrtali jasne ciljeve, što se posebno odnosi na seniore, koji počinju takmičenje iz Kantonalne lige KS.

"Ambicije su da u vrlo kratkom periodu uđemo u Drugu ligu FBiH. Poslije tog perioda stabilizacije, plan je da u naredne tri godine probamo ostvariti plasman u Prvu ligu FBiH".

Mlad klub

Kako samo ime kluba govori, mladi igrači će biti u fokusu.

"Fokus je na omladinskom pogonu i mladim igračima. Prosjek godina igrača je od 20 do 24. Specijalno radimo s mladim fudbalerima i to nam je inspiracija, da formiramo jedan mlad klub koji će u nekom kratkoročnom periodu od tri-četiri godine probati ostvariti zacrtane ciljeve".

Zorlak je dodao kako je je stadion Otoka u vlasništvu Općine Novi Grad, te da će osim svih selekcija Olimpika, biti na raspolaganju i drugim sportskim kolektivima.

"Nastojat ćemo da privučemo građane na stadion. Nadam se da će ljudi prepoznati ovu pozitivnu priču i dati podršku razvoju kluba", dodao je Zorlak za Radiosarajevo.ba.

Seniori OFK Olimpik

Osim Zorlaka, UO će činiti Edin Dizdarević (potpredsjednik), Faruk Aljović, Hamdo Spahić, Ramiz Krilašević, Jasmin Smječanin, Edin Ćano, Elvis Hodžić i Esed Ajdinović.

Imenovani su i treneri svih selekcija. Tako će seniore predvoditi Dževad Smajović, trener juniora je Goran Brbora, na klupi kadeta bit će Edin Šopović, dok će za pionire i školu fudbala biti zadužen Mirza Šarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije