'Historijska pobjeda': Bivši igrači Olimpika dobili svoj novac poslije tri godine čekanja

0
Radiosarajevo.ba
'Historijska pobjeda': Bivši igrači Olimpika dobili svoj novac poslije tri godine čekanja
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Press konferencija Sindikata profesionalnih fudbalera BiH (SPFBiH)

Skoro tri godine nakon istupanja iz Premijer lige BiH i gašenja kluba, fudbaleri Olimpika uspjeli su dobiti veliku bitku i uz pomoć Sindikata profesionalnih fudbalera BiH (SPFBiH) naplatiti svoja potraživanja.

Isplaćen je 31 igrač, a novac je osiguran iz međunarodnih fondova - FIFA i FIFPro.

"Uspjeli smo doći do rješenja koja idu u korist igrača. Pričamo o 31 igraču koji se našao u problemu, te smo odradili nekoliko aktivnosti. Obratili smo se i FIFA-i, radili smo satima na ovim predmetima s FIF PRO. Isplaćen će biti 31 igrač. Ukupna dugovanja koje je klub ostavio su 305.300 KM, a isplaćeno je 273,600 KM. Nekima je novac već na računu, a nekima će biti u toku dana i u narednim danima. 90 posto dugovanja će biti plaćeno", rekao je generalni sekretar Sindikata Tarik Trbić i dodao:

Akcija tuzlanske policije: Oduzeli mašinu za punjenje cigareta i 11 kg duhana

Akcija tuzlanske policije: Oduzeli mašinu za punjenje cigareta i 11 kg duhana

"Imali smo brojne opstrukcije i lično sam razočaran FS Kantona Sarajevo koji je okrenuo leđa igračima. Ovo je historijska pobjeda".

Riječ je dobio i prvi čovjek Sindikata Aldin Džidić.

Press konferencija Sindikata profesionalnih fudbalera BiH (SPFBiH)

"Danas je poseban dan za Sindikat, za igrače. Zbog ovog smo i osnovali Sindikat. Igrači su isplaćeni inostranim novcem, nikome nije oduzet novac, nego smo pronašli novac da riješimo problem. Čestitam kolegama i igračima. Niko ne može da određuje sudbinu igrača, te vam svima hvala u ime Sindikata", kazao je Džidić.

U ime igrača obratio se bivši igrač Olimpika Semir Bajraktarević.

"Neću dužiti, hvala u ime svih igrača, prije svega Tariku i Aldinu. Ovo je ogromna pobjeda, mi smo iz sjene gledali, nismo ni vjerovali da ćemo naplatiti novac. Pozivam sve igrače koji nisu pri Sindikatu da se priključe i vjeruju ljudima", rekao je Bajraktarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije