Ekipa Olimpika raspuštena, Krupa stiže do bodova spasa

0
Radiosarajevo.ba
Ekipa Olimpika raspuštena, Krupa stiže do bodova spasa
Foto: Arhiv / S utakmice Olimpik - Sloboda

Nastavljena je jučer bura u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a iz takmičenja je nezadovoljan suđenjem i organizacijom istupio sarajevski Olimpik, koji je potom i suspendovan od strane Nogometnog saveza BiH.

NSBiH je nakon toga saopštio kako će Vukovi zbog tog poteza biti izbačeni u najniži rang takmičenja (kantonalnu ligu), a očito je da je definitivno gotova sezona za Olimpik, piše Scsport.ba.

Naime, igrači Olimpika danas nisu ni trenirali već su nakon razgovoara s čelnicima kluba raspušteni, pa je za njih odmor već počeo. Tako je jasno da ćemo u 32. kolu Premijer lige gledati pet mečeva, a ne šest, pošto duel Krupe i Olimpika neće biti odigran.

Na taj način će Krupa doći do velika tri boda u borbi za opstanak s Radnikom, a podsjetimo i na to da Olimpiku velike probleme stvaraju i finansijska dugovanja zbog čega ga je Savez i suspendovao na koncu svega.

Stvari u vezi s borbom za opstanak tako postaju mnogo jasnije, pošto će Krupa sada imati 28 bodova, a Radnik je na 25 pred mečeve sa Sarajevom na Koševu i Širokim u Bijeljini.

Krupa će u posljednjem kolu gostovati na Grbavici, a Želju je ove sezone već dva puta pobijedila…

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije