Nogometni savez BiH donio odluku nakon što je FK Olimpik napustio Premijer ligu

3
Radiosarajevo.ba
Nogometni savez BiH donio odluku nakon što je FK Olimpik napustio Premijer ligu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Zgrada Nogometnog saveza BiH

Nogometni savez Bosne i Hercegovine oglasio se saopštenjem za javnost nakon što je FK Olimpik najavio istupanje iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iz NSBiH su saopštili kako Olimpik nije izvršio uplate u iznosu od 82.156 KM na osnovu duga do roka, 20. maja.

Tekst saopštenja prenosimo u cijelosti:

“Povodom saopštenja koje je danas objavio FK Olimpik, NS/FS BiH obavještava javnost:

Upoznati smo sa teškoćama sa kojima se suočava ovaj klub te smo sa svoje strane učinili sve kako bismo im pomogli u prevazilaženju svih problema u skladu sa našim pravilnicima.

FK Olimpik je odlukom Disciplinske komisije NSBiH bio dužan da ispuni obaveze prema igračima i članovima svoje administracije.

Do 20. maja 2021. kada je bio krajnji rok za ispunjenje ovih obaveza FK Olimpik nije izvršio uplatu svojim igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 konvertibilnih maraka, a koje su nastale u prethodnom periodu.

Neispunjavanjem obaveza iz člana 117. Disciplinskog pravilnika u vezi sa finansijskim obavezama, a na osnovu pravosnažnih odluka Disciplinske komisije NSBiH, klubu je nastupila suspenzija u nastavku takmičenja.

Kako stoji u članu 63. Disciplinskog pravilnika, klub koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, biće kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od 6 do 12 negativnih bodova.

Takmičenje u okviru m:tel Premijer lige nastaviće se u skladu sa Pravilnikom i Propozicijama o nogometnim takmičenjima BiH.

Ovim činom FK Olimpik je nastojao da neispunjavanjem svojih obaveza teret odgovornosti prebaci na NSBiH. Administracija Saveza je uvijek na raspolaganju svakom klubu u iznalaženju rješenja i prevazilaženju problema u njihovom radu, zato nas je još više iznenadio potez FK Olimpik”, saopšteno je iz NSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije