Sarajevo i Zrinjski podijelili bodove u sjajnom ambijentu na Koševu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo i Zrinjski podijelili bodove u sjajnom ambijentu na Koševu
Fudbalski klub Sarajevo dočekao je danas na stadionu Asim Ferhatović Hase u derbiju trećeg kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine Hrvatski športski klub Zrinjski. Susret je završen rezultatom 0:0.

U odličnoj atmosferi koju su napravili navijači Bordo tima, Sarajevo je krenulo agresivno i u prvih nekoliko minuta je iz nekoliko brzih napada pokušalo ugroziti Zrinjski. Ipak, pasovi u ofanzivi nisu bili dobri i kako se utakmica smirivala, Zrinjski je lagano dolazio do većeg posjeda lopte, a Bordo tim je imao probleme sa organizacijom igre.

Stihijski izleti Harisa Duljevića i Anela Hebibovića na protivničku polovinu uglavnom su bili jedina prijetnja koju je Sarajevo imalo pred golom Zrinjskog. S druge strane, Zrinjski je napadao raznovrsnije, ali fudbaleri Sarajeva uspjeli su odsjeći prijetnju koju su za njihov gol predstavljali Nemanja Bilbija i Jasmin Mešanović.

Sarajevo je imalo problema sa ulazima fudbalera Zrinjskog sa lijeve strane. Dok je Almir Bekić relativno uspješno rješavao probleme koje je imao sa Tonijem Jovićem, puno više problema je imao sa Perom Stojkićem i Ivanom Pekom Dušan Hodžić na drugoj strani. Tako je u 21. minuti ''pukla'' odbrana Sarajeva i Peko je bio u stopostotnoj šansi, no na kraju je promašio, a svejedno je bio simboliziran ofsajd.

Zrinjski je i u nastavku utakmice imao nadmoć na sredini terena i u pojedinim periodima utakmice, imao je čak i blizu 80% posjeda lopte, no nije imao previše dobra rješenja u ofanzivi. S druge strane, Duljević se često ubacivao između linija Zrinjskog i vodio je kontre svog tima, ali je uglavnom birao loša rješenja.

U 37. minuti je napravio dobar potez, probio se po lijevoj strani i ubacio u sredinu, a gosti su izbacili loptu u korner. Poslije rezultujućeg kornera, do lopte je stigao Ahmetović kojeg faulira Petrak. Loptu poslije velikih protesta gostujućih fudbalera na bijelu tačku namješta Elvis Sarić, šutira u donji desni ugao protivničkog gola, a loptu mu sjajno zaustavlja Kenan Pirić.

Do kraja poluvremena, nije bilo značajnijih prilika ni pred jednim golom, a već od početka drugog dijela, Sarajevo je zaigralo nešto riskantnije i već u prvih 10 minuta, stvorilo je dvije lijepe prilike. Haris Duljević je poslije brze akcije uspio da se dobro namjesti na šut na 20 metara od gola Zrinjskog, no neobjašnjivo loše je šutirao. Već u narednom napadu, Anel Hebibović i Ahmetović odlično otvaraju prostor i Hebibović sam izlazi pred Pirića, ali ne uspijeva na vrijeme uputiti udarac.

U 61. minuti, Sarajevo je umalo stiglo do vodstva. Utakmica se bila potpuno otvorila i prostora je bilo sa obje strane, a nakon prodora Duljevića i dodavanja do Bekića, ovaj je uputio centaršut koji Jakovljević zakucava u stativu vlastitog gola.

Nastavak utakmice donio je ipak nešto oprezniju igru Zrinjskog, koji je uspio bolje zatvoriti prilaze svom golu. Sarajevo je igralo nešto riskantnije, ali nije lako dolazilo do šansi. S druge strane, Rijad Kobiljar je u jednom od rijetkih napada pred golom Sarajeva uspio nekako doći do lopte u kaznenom prostoru, ali je šutirao dosta mlako i pravo u Pavlovića.

U 86. minuti prilika za Hebibovića koji izlazi sam ispred Pirića, ali jedan štoper Zrinjskog otklanja opasnost u posljednji trenutak. Kobiljar je imao priliku da donese pobjedu Zrinjskom u 90. minuti susreta, ali je Pavlović odlično intervenisao. Ostalo je do kraja susreta bez golova na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije