Sarajevo u Banovićima pobjedom osigurava titulu prvaka

Radiosarajevo.ba
Sarajevo u Banovićima pobjedom osigurava titulu prvaka
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo, Horde zla

Sve utakmice 31. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas sa početkom u 17 sati, nakon čega su velike šanse da dobijemo novog prvaka naše države, jer Sarajevo tri kola prije kraja ima šest bodova prednosti u odosu na Zrinjski.

Sarajevo gostuje Tuzla Cityju u Banovićima, a ukoliko bordo klub ostvari pobjedu sigurno će postati prvak Bosne i Hercegovine. Bordo klub do šampionske titule može i sa bodom, a čak i porazom.

U tom slučaju i Zrinjski mora remizirati ili izgubiti protiv Čelika, kako bi tako ostala razlika od šest bodova dva kola prije kraja. Sarajevu neće biti baš lagan zadatak, jer Tuzlaci još uvijek nisu osigurali matematički opstanak u ligi.

Protivnik Zrinjskog, Čelik, još uvijek ima matematičke šanse da se domogne četvrtog mjesta i Evrope, no to će biti gotovo nemoguće ostvariti u preostala tri kola, jer su ispred Željezničar i Radnik. Zeničanima bi više odgovarala pobjeda tima iz Bijeljine.

Kao što je i spomenuto, Radnik i Željezničar sastaju se u ovom kolu i ovaj susret veoma je značajan za oba kluba u borbi za plasman u Evropu. Željezničar bi pobjedom riješio dileme, dok bi trijumf Radnika, čak i remi, ostavio neizvjesnost.

Rezultat iz Banovića sigurno će prisluškivati i Krupa, koja gostuje kod Slobode i mora slaviti, te očekivati poraz Tuzla Cityja, ukoliko želi da ostane u društvu najboljih. Sloboda s druge strane daleko je od Evrope, iako ima matematičke šanse.

Od preostalih susreta još se sastaju Mladost i Široki Brijeg u Doboju kod Kaknja, zatim Zvijezda 09 i GOŠK, koji je od ranije siguran putnik u niži rang.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije