Sarajevo slavilo protiv Mladosti: Goste ispratili sa četiri gola u mreži

Radiosarajevo.ba
Sarajevo slavilo protiv Mladosti: Goste ispratili sa četiri gola u mreži
Nogometaši Sarajeva su slavili pobjedu od 4:0 na svom terenu u duelu sa Mladosti iz Doboj Kaknja, u susretu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Puleni trenera Husrefa Musemića po dva gola su postigli u oba poluvremena i prvi put u novoj sezoni našeg najelitnijeg takmičenja obradovali navijače. 

Strijelci za Bodro tim bili su Tatar dva puta (22. i 38 minuta), Resić u 78. i Handžić u 90. minuti duela na Koševu. 

Tim  s Koševa je u prvom dijelu bio agresivniji kada je Benjamin Tatar postigao dva gola. prvi nakon greške golmana Emila Velića, a drugi nakon asistencije Ševkije Resića.

U drugom dijelu je opao tempo. Vjeruje se da su igrači Sarajeva spustili gas, jer ih tokom naredne sedmice, 2. augusta, očekuje revanš susret protiv Atalante, poslije sjajnog rezultata u Italiji (2:2 bilo u Reggio Emiliji).

Ipak, u finišu mreža gostiju još se dva puta zatresla. Prvo je sjajni Resić na asistenciju Harisa Handžića postigao gol za 3:0, da bi sam Handžić u sudijskom vremenu postavio konačnih 4:0. 

Pogledajte golove s Koševa: 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije