Sarajevo remiziralo: Makedonci kaznili grešku Kovačevića

Radiosarajevo.ba
Sarajevo remiziralo: Makedonci kaznili grešku Kovačevića
Foto: FK Sarajevo / Ilustracija
Fudbaleri Sarajeva su večeras u svom prvom pripremnom susretu u Antaliji remizirali protiv makedonskog Shkupija odigravši 1:1.

U uvodnim minutama susreta nije bilo uzbuđenja, ali ona dolaze nakon desete minute. Tada su Makedonci stigli do pogotka, ali je sudija odlučio isti poništiti jer se fudbaler Shkupija nalazio van granica terena prije postizanja pogotka.Četiri minute poslije, Amar Rahmanović pogađa prečku nakon sjajne akcije Bordo tima.

U 19. minuti je Rahmanović imao više sreće. Velkoski je ubacio iz kornera, a on glavom pogađa za 1:0.

Vladan Kovačević u finišu poluvremena pravi veliku glupost, koja je na kraju i obilježila meč. Katastrofalno je istrčao na jednu dugu loptu, Angelov ga je zaobišao, a onda ga je Kovačević povukao sa leđa i srušio.

Zaradio je crveni karton, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Broja za 1:1.

Kovačevića je na golu zamijenio Belmin Dizdarević, te je u nastavku utakmice ovaj mladi golman nekoliko puta dobro intervenisao i spasio svoj gol.

Najviše se istakao na samom startu drugog dijela, kada je prvo odbranio udarac Isenija, a onda i šut Bajramija iz slobodnjaka.

Sarajevo je s igračem manje bilo bezopasno, a pred kraj meča priliku su dobili igrači koji su na probi, Brazilac Cruz i Ado Jahić. Zamijenili su Tatara i Ahmetovića, a na kraju je ostalo 1:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije