Gazzetta dello Sport: Pjanić je nezamjenjiv, Juventus bez njega ne trči

Radiosarajevo.ba
Gazzetta dello Sport: Pjanić je nezamjenjiv, Juventus bez njega ne trči
Foto: Juventus / Miralem Pjanić slavi sa saigračima
Juventus je izgubio u Italiji. Prvi poraz ove sezone na Čizmi za Staru damu iz Torina. Ne bi to bio toliki problema da Atalanta nije očitala lekciju ekipi Maxa Allegrija. Ovako crvene lampice su se popalile. Alarm se aktivirao.

Atalanta je u četvrtfinala Kupa Italije slavila rezultatom 3:0 protiv Juventusa i po prvi put u posljednjih pet godina ekipa iz Torina neće osvojiti duplu krunu. Imao je Juventus poraza u Allegrijevoj eri i ranije, ali je svaki put to bila svojevrsna drama i Juventus je imao šansu za drugačiji ishod. Ovaj put dileme nije bilo. Juventus je ponižen u Bergamu.

Ranije Juventus se provukao protiv Lazija u Seriji A, gdje je gubio, igrao loše, a na kraju pobijedio. Zbog toga je prema pisanju Gazzette dello Sport i predsjednik Agnelli posjetio trening kamp svoje ekipe.

"Koji su problemi? Ljudski, isuviše ljudski. Ronaldo ove sezone ima manje od jedne stopostotne prilike na utakmici, a ranije je u Real Madridu imao između 1.2 i 1.5 po utakmici. U Real Madirdu je imao između 7 i 9.3 dodira s loptom u šesnaestercu, ove sezone ima samo 6.5. Alarm je relativan, Ronaldo je fenomen i ostaje fenomen, ali 2019. godinu nije dobro otvorio.

Ekipa je bez ključnih defanzivaca zbog povreda, a vezni red također muči probleme s povredama. Bez Pjanića, Juventus ne trči, jer nema pravu zamjenu u svlačionici. Ove sezone Pjanić je imao problema s povredama, što je otkrilo brojne probleme. Emre Can je pokazao protiv Lazija da još uvijek nije dorastao toj ulozi, a Bentacur se protiv Atalante uklopio u sivilo ekipe.

Pjanić se oporavio i igrat će protiv Parme, ali ostaje dilema. Da li je bolje igrati s dva centralna vezna kada nema Pjanića? Vjerovatno jeste. Allegri je nakon duela na Olimpicu rekao da će tako i biti, ali je svejedno opet igrao u formaciji kao i kada igra Pjanić", navodi Gazzetta dello Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije