Sarajevo protiv tradicije u Zenici, duel GOŠK-a i Borca u Gabeli

Radiosarajevo.ba
Sarajevo protiv tradicije u Zenici, duel GOŠK-a i Borca u Gabeli
AA / Ilustracija
Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavljena je ovog vikenda utakmicama drugog kola.

Nakon što su jučer odigrana četiri duela drugog kola,  danas su na raporedu dvije utakmice.

Duel starih rivala u Zenici između Čelika i Sarajeva, sasvim sigurno spada u red utakmica koji su klasici bh. fudbala.

Obje ekipe su sezonu otvorile porazom te duel na Bilinom polju dočekuju u ne baš sjajnoj atmosferi. Porazi u prvom kolu na otvaranju sezone dodatno su stvorile pritisak na oba kluba. Sarajevo je ostalo i bez šefa struke, pa će ekipu u Zenici voditi Senad Repuh kojem će ovo biti svojevrstan ispit, koji bi ga mogao ostaviti na mjestu šefa struke, piše Sport1.

Trener domaćih Hafizović, kako sam kaže, 'bori se kao lav' da spasi Čelik, a u prethodnoj sedmici njegova ekipa je dobila i dva pojačanja u vidu Fenanan Salčinovića i Aidina Mahmutovića, koji bi mogli biti važni igrači u njegovoj ekipi i sigurno je da kada budu spremni da će biti važni kotači u ekipi iz Zenice.

Ipak, čini se da je trenutni kadar dosta skromniji u odnosu na prethodnu sezonu i da će pred njima danas biti veliki ispit u duelu sa rivalom sa Koševa.

S druge strane, Sarajevo očajnički treba pobjedu u ovom duelu kako bi sapralo gorak okus sa otvaranja sezone. Bordo tim se u ovom duelu bori i protiv Tradicije, s obzirom na to da na Bilinom polju ne znaju za pobjedu još od 2001. godine, kada su posljednji put slavili u Zenici.

Bit će interesantno vidjeti kako će prvotimci tima sa Koševa odgovoriti na pritisak koji nosi duel, ali i kako će ekipa Keme Hafizovića pružiti otpor kvalitetnijem sastavu na drugoj strani terena.

Susret na Bilinom polju igra se od 19:30 sati, a glavni sudija na ovom meču je Zoran Grbić iz Prijedora, sa pomoćnicima Davorom Beljom i Markom Perićem, obojica iz Mostara.

Povratnici u Premijer ligu BiH, GOŠK i Borac, igraju svoj susret na stadionu Pero Pavlović u Gabeli.

GOŠK je u prvom kolu doživio lagani poraz na Grbavici, ali u tom duelu Slaven Musa nije mogao računati na par svojih igrača, koji bi trebali biti spremni za duel protiv Banjalučana.

Cilj ekipe iz Gabele je ostanak u društvu najboljih i ove sezone, a da bi to i ostvarili moraju pobjeđivati u utakmicama poput ove. Musa je nakon utakmice na Grbavici jasno rekao da njegova ekipa nema snagu da pobjeđuje ekipe kao što su Željezničar, Sarajevo, Zrinjski i Široki Brijeg, ali da će upravo utakmica protiv Borca pokazati njihovu realnu snagu u ovom momentu.

Borac je pobjedom otvorio prvenstvo, a gostovanje na jugu Hercegovine idealna je prilika da se osvoje novi bodovi. Barem tako smatraju u Borcu, a potvrdu gore navedenog moraju dokazati i na terenu stadiona u Gabeli.

Duel u Gabeli igra se od 17:30 sati, a glavni sudija susreta je Irfan Peljto iz Sarajeva, sa pomoćnicima Daliborom Hrstićem iz Ljubuškog i Amirom Kadićem iz Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije