Sarajevo poraženo od tima iz Mariupola u posljednjem pripremnom meču

Anadolija
Sarajevo poraženo od tima iz Mariupola u posljednjem pripremnom meču
U posljednjoj prijateljskoj utakmici u okviru priprema u Antaliji fudbaleri Sarajeva poraženi su od ukrajinskog drugoligaša iz Mariupola minimalnim rezultatom 0:1.

Tim Ilyichivets Mariupol bolje je otvorio meč i u prvom poluvremenu poveo rezultatom 1:0. U nastavku meča izabranici Mehmeda Janjoša su preuzeli inicijativu i dominirali na terenu, ali iz niza izglednih šansi nisu uspjeli zatresti mrežu protivnika.

Dobri uvjeti rada svakako su bili dobra prilika “bordo“ timu da se adekvatno spremi za nastavak Premijer lige u kojoj nakon jesenskog dijela zauzimaju drugo mjesto sa četiri boda zaostatka za liderom Zrinjskim i imaju dva boda više od trećeplasiranog Željezničara.

Današnji protivnik FK Sarajeva FC Ilyichivets Mariupol trenutno je prvoplasirana ekipa druge lige Ukrajine. Riječ je o mladoj ekipi u kojoj nastupa čak pet igrača koji su na posudbu stigli iz poznatog ukrajinskog tima Shakhtar iz Donetska.


FK Sarajevo - FC Illichivets 0:1 [Golovi] by mediabh

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije