Sarajevo ostalo bez još jednog fudbalera: Kada se popneš na vrh i pad je veličanstven

Radiosarajevo.ba
Sarajevo ostalo bez još jednog fudbalera: Kada se popneš na vrh i pad je veličanstven
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Slavlje na Koševu i pehar

Fudbalski klub Sarajevo ostao je bez još jednog člana šampionske generacije. Nakon što su istekle posudbe Nihadu Mujakiću (Kortrijk) i Rifetu Kapiću (Grashoppers), ekipu s Koševa napustit će i defanzivac Almir Bekić.

"Došao sam prije četiri godine, FK Sarajevo me doveo i pružio šansu za napretkom, te da dotaknem vrh. Zar postoji mogućnost da se rastaneš na bolji način? Kada se popneš na vrh i pad je veličanstven. Iz ovog kluba sam postao A reprezentativac, te osvojio Kirin kup i duplu krunu, sarađivao sam sa brojnim trenerima različitih profila, pobleda i naobrazbe od Uščuplića, Ješića, Hurtića, Janjoša do mog Hukija sa kojim sam uživao raditi", napisao je Bekić na Instagram profilu i dodao:

"Ovom prilikom želim reći hvala svim trenerima, stručnom štabu, direktorima, rukovodiocima, navijačima, medijima, uživao sam sarađivati sa vama. FK Sarajevo zauvijek ću biti zahvalan za šansu koju ste mi dali, ovaj tim je okružen sjajnim ljudima i samo će rasti u budućnosti. Ponosan sam što sam bio dio najvećeg kluba u našoj zemlji. Vaš Almir Bekić", poruka je Bekića.

Bekić je u Sarajevo stigao iz Slobode nakon sezone 2014/2015. Prije Sarajeva igrao je za Dinamo, Sesvete, GOŠK i Lokomotivu. Ove sezone odigrao je 15 utakmica u dresu Sarajeva, a upisao je jednu asistenciju.

Almir_Bekic_RSA.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije