Kapiten Aston Ville sa poderanim kopačkama dobio nastavak priče

Radiosarajevo.ba
Kapiten Aston Ville sa poderanim kopačkama dobio nastavak priče
Foto: Daily Mail / Jack Grealish sretne kopačke nosi još od 2. marta

Jučer nije bilo svjetskog medija koji nije objavio priču o sretnim poderanim kopačkama kapitena i zvijezde Aston Ville Jacka Grealisha.

Nije ih obukao iz neke opklade ili šale, to su njegove sretne kopačke koje nosi još od 2. marta, kad je Villa, kao i danas, pobijedila Derby County.

Kako je par poderanih kopački vratio Aston Villu u Premiership

Punih 14 utakmica miljenik Villinih navijača nije ih skidao. U skoro četiri mjeseca Jack je 12 puta pobijedio, dvaput remizirao i jednom izgubio.

Engleski mediji su se malo "zarovili" u njegovu ličnu kartu i donijeli nastavak priče koja je jednako zanimljiva, ali, na žalost, i pomalo tužna. 

Grealish je u Aston Villi od svoje šeste godine. Ostao je vjeran klubu i kada su 2016. ispali u niži rang, iako su se brojni klubovi interesirali za njega.

Uvijek ga je zanimala samo Aston Villa. Osto je u klubu kad niko nije želio i zbog dresa koji nosi bukvalno primao i batine.

Jedan huligan je na meču protiv Birminghama 10. marta utrčao na teren i udario ga pesnicom u glavu.  To je samo motivisalo Jacka da postigne gol za pobjedu protiv ljutog rivala.

"Raspravljao sam se sa nekim njihovim igračima i onda sam primio udarac. Mislio sam da je neko od protivničkih nogometaša to uradio, onda sam vidio da su ga redari uhvatili. Bilo mi je smiješno, da sam krenuo za njim ispao bih idiot. Na poluvremenu sam samo razmišljao o tome da postignem gol" rekao je Grealish

Imao je samo četiri godine kada je izgubio mlađeg brata. Bio je u kući s majkom, dva rođaka i 9-mjesečnim bratom Keelanom. Dok su gledali utakmicu beba je ispala iz kreveta i epilog je bio najgori mogući.

Gledao je majku kako plače nad mrtvim bratom. Nije mu bilo pomoći...

"Ljudi kažu da se ne sjećaju stvari dok su bili mali, ali ja se sjećam svakog detalja. Sjećam se kako je majka plakala na podu sobe kada je stigla hitna pomoć. Počeo sam da plačem s njima i pomislio sam na mlađeg brata. Uvijek misliš da te gledaju s neba. Htio sam da postignem gol protiv Birminghama cijeli svoj život i osjećao sam da je on uvijek bio sa mnom", rekao je Grealish. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije