Kako je par poderanih kopački vratio Aston Villu u Premiership

Radiosarajevo.ba
Kako je par poderanih kopački vratio Aston Villu u Premiership
Foto: Printscreen / Poderane kopačke Jacka Grealisha

U slavlju Aston Ville nakon ulaska u Premiership najviše su u oči upadale poderane i raspadnute kopačke njihovog najboljeg igrača i kapitena Jacka Grealisha.

Nije ih obukao iz neke opklade ili šale, to su njegove sretne kopačke koje nosi još od 2. marta, kad je Villa, kao i danas, pobijedila Derby County.

"Vratio sam se nakon povrede i one su tada bile nove. Zabio sam onda nekoliko golova i asistencija pa sam pomislio da su to moje sretne kopačke. Morao sam ih zadržati", objasnio je svoje praznovjerje nakon 2:1 pobjede u finalu doigravanja Championshipa.

Punih 14 utakmica miljenik Villinih navijača nije ih skidao. U skoro četiri mjeseca Jack je 12 puta pobijedio, dvaput remizirao i jednom izgubio.

Dovoljno da odvede Villu u Premiership nakon tri godine natjecanja u Championshipu.

"Zabio sam dvaput Birminghamu i ušao sa svojim klubom u Premiership", rečenica je kojom je samo dodatno kupio Villine pristalice. Jer oni gradskog rivala Birminghama ne mogu vidjeti očima. Baš kao i kapiten Jack.

Grealish je u klubu od šeste godine i svaki klub iz Premiershipa borio se za njega nakon što je Villa ispala u drugu ligu 2016.

Tada je ovom ofanzivcu bilo tek 20 godina. Tottenham je jako grizao, situaciju su pratili svi prvoligaši i nisu pitali za novac jer ga se smatralo najboljim igračem na Otoku izvan Premiershipa.

No Jacka je zanimala samo Aston Villa, s kojom je prošle godine izgubio u finalu doigravanja. Pa i tada je mogao otići, kao i ove zime kad je klub teško držao korak u borbi za novo doigravanje.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije