Ukrajinci bolji od Sarajlija: Zorya razbila Plave, Mariupol bolji od Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Ukrajinci bolji od Sarajlija: Zorya razbila Plave, Mariupol bolji od Sarajeva
Vječiti rivali iz prijestolnice Bosne i Hercegovine, Sarajevo i Željezničar odigrali su danas prijateljske utakmice na pripremama u Antaliji.

Plavi su u Antaliji odmjerili snage sa ukrajinskom Zoryom. Ukrajinci su poveli u trećoj minuti susreta, a strijelac je bio Gromov. Do dva gola prednosti Zorya je došla u 27. minuti utakmice, a pogodio je Cheberk.

Zorya je četiri minute kasnije povela s 3:0. Pogodak za ekipu iz Ukrajine postigao je Gromov. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Freitas u 36. minuti utakmice. Do petog gola Zorya je došla u 76. minuti. Pogodio je Sukhar. Željezničar je poražen rezultatom 5:0. 

Protivnika iz Ukrajine imao je i Fudbalski klub Sarajevo. Bordo tim je odmjerio snage s Mariupolom. Ekipa Husrefa Musemića povela je u 46. minuti, a mrežu Ukrajinaca zatresao je Velkoski. Gosti su ipak došli do preokreta golovima u 58. i 71. minuti susreta. Sarajevo je poraženo rezultatom 2:1. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije