Sarajevo dočekuje GOŠK, gradski derbi na Tušnju uz TV kamere

Radiosarajevo.ba
Sarajevo dočekuje GOŠK, gradski derbi na Tušnju uz TV kamere
/ FOTO: FK Sarajevo

Utakmicama četvrtog kola danas i sutra se nastavlja Premijer lige BiH u nogometu. Po tri utakmice bit će odigrane u subotu i nedjelju, a četiri susreta bit će u direktnom TV prijenosu.

Nogometaši Sarajeva večeras na Koševu dočekuju ekipu GOŠK-a. Trener Bordo tima Husref Musemić je kazao da ima poštovanje prema GOŠK-u, kali da se nada da će bodovi ostati na Koševu.

"Želimo tri boda i ne bježimo od uloge favorita. Znamo da protivnik ima tri ili četiri igrača u vrhu napada, koji znaju biti opasni, ali novom pobjedom želimo popraviti atmosferu u ekipi nakon svega što se desilo”, kazao je Musemić.

Uzbuđenja se očekuju i na Bilinom polju, gdje će Čelik ugostiti Zrinjski.

“Vidimo šansu u umoru igrača Zrinjskog, imaju dosta problema i s povredama, kao i naša ekipa. Vjerujem da imamo šanse da iskoristimo njihov umor, a sve uz podršku naših navijača”, kazao je strateg Čelika Adnan Ornek.

Prvi put u historiji, Tuzla City i Sloboda igraju gradski derbi u Premijer ligi.

Veliko je interesovanje ljubitelja nogometa za taj subotnji duel koji se igra od 20.45 sati uz direktan prijenos na BHT-u.

Šef stručnog štaba Tuzla Cityja Slobodan Starčević rekao je na konferenciji za novinare da je duel bitan za oba tima, ali još više za samu Tuzlu s obzirom na to da se malo gradova u BiH može pohvaliti gradskim derbijem.

"Mislim da je ova utakmica bitna za oba kluba a isto tako i za Grad Tuzlu. Malo je klubova ne samo u BiH nego i u svijetu koji se mogu pohvaliti da imaju gradski derbi. I jedna i druga ekipa ne mogu biti pretjerano zadovoljna bodovnim saldom, ali tek je početak prvenstva i možemo biti zadovoljni sa igrom koju pružamo. Smatram da će derbi biti kvalitetan, dobra je stvar što je termin pomjeren za 20 sati i 45 minuta što ide u prilog svim akterima ovoga meča", kazao je Starčević.

Raspored i satnica utakmica 4. kola PLBiH:

Subota:

KRUPA NA VRBASU: Krupa – Mladost (17.30 sati)

SARAJEVO: Sarajevo – GOŠK (20 sati, Moja TV)

TUZLA: Tuzla City – SLoboda (20.45 sati, BHT1)

Nedjelja: 

UGLJEVIK: Zvijezda 09 – Željezničar (17.30 sati, Moja TV)

ZENICA: Čelik – Zrinjski (19 sati, Moja TV)

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Radnik (20.30 sati)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije