Sarajevo dočekuje Bratstvo, Plavi gostuju u Čitluku

Radiosarajevo.ba
Sarajevo dočekuje Bratstvo, Plavi gostuju u Čitluku
Šesnaestina finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u BiH Kupa BiH počinje danas zanimljivim susretima koji su na programu od 16 sati.

U ovoj fazi takmičenja nijedna ekipa, koja učestvuje u ovogodišnjem izdanju Kupa BiH, nema pravo na kiks, budući da je pred svakom ekipom samo jedna utakmica, nakon koje pobjednik prolazi u dalju fazu takmičenja.

Kao i svake godine, Kup BiH ponudi mnogo zanimljivih duela, posebno kada je riječ o okršajima ekipa iz Premijer lige BiH i onih ekipa koje ove sezone imaju ambicije da se plasiraju u premijerligaško društvo. Tako će biti i danas, kada će na koševskom stadionu FK Sarajevo odmjeriti snage s ekipom Bratstva iz Gračanice, koja se nalazi u samom vrhu tabele Prve fudbalske lige FBiH.

Zanimljivo će biti i u Gabeli gdje ekipa Radnika iz Bijeljine, branilac trofeja, gostuje kod domaćeg GOŠK-a. Iako je bijeljinska ekipa u ovoj utakmici favorit, dosta teško će izboriti plasman u naredni krug takmičenja protiv ekipe iz Gabele, koja igra dobru igru na domaćem terenu.

Željezničar je apsolutni favorit u Čitluku protiv ekipe Brotnja, dok će ekipa Mladosti Doboj Kakanj imati zadatak da savlada prijedorski Rudar.

Još jedna od utakmica koja će privući pažnju ljubitelja fudbala u BiH jeste i ona između Zrinjskog i banjalučkog Borca gdje će, sigurni smo, biti mnogo zanimljivih trenutaka. Čelik iz Zenice, nakon niza loših rezultata u premijerligaškom takmičenju pokušat će u Kupu BiH, na domaćem terenu, popraviti ovosezonski dojam protiv sarajevskog prvoligaša, ekipe Bosna Sema. Derbi prvoligaških ekipa očekuje nas u Goraždu, gdje će istoimena ekipa dočekati gradačačku Zvijezdu.

Sve u svemu, zanimljiv dan na fudbalskim terenima u BiH je pred nama, te će svakako biti zanimljivo pratiti sve utakmice, koje se igraju prema sljedećem rasporedu.

1/16 finala Kupa BiH:

16 sati

Brotnjo Čitluk – Željezničar
Čelik Zenica – Bosna Sema
Radnički Lukavac – Drina Zvornik
Goražde – Zvijezda Gradačac
GOŠK Gabela – Radnik Bijeljina
HNK Orašje – Karanovac
Kakanj – Novi Grad
Kozara – Olimpic Sarajevo
Krupa – Travnik
Metalleghe BSI Jajce – Velež Mostar
Mladost DK – Rudar Prijedor
Podrinje Janja – Sloboda
Slavija – NK Vitez
Široki Brijeg – Čapljina

17 sati

Sarajevo – Bratstvo Gračanica
Zrinjski – Borac Banja Luka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije