Poraz od Srbije za kraj kvalifikacija

Radiosarajevo.ba
Poraz od Srbije za kraj kvalifikacija
Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Trening centru FS BiH odmjerila snage sa Srbijom. Slavila je Srbija rezultatom 4:2.

Srbijankama je trebalo svega devet minuta da dođu do vodstva. Mrežu Almine Hodžić zatresla je Violeta Slović. Nakon gola Srbije naša reprezentacija nije uspjela da pronađe svoju igru, ali je u finišu prvih 45 minuta ipak uspjela izjednačiti rezultat. Nakon jedne gužve u šesnaestercu gostujuće reprezentacije najprisebnija je bila Mejrema Medić.

Samo tri minute igre u nastavku susreta bile su dovoljne reprezentaciji Srbije da dođe do novog vodstva. Svoj prvi pogodak na susretu postigla je Mirela Tenkov. Na novi pogodak Srbijanki čekali smo šest minuta. Ovaj put mrežu Almine Hodžić zatresla je Jelena Čubrilo.

Do svog drugog, a za Srbiju četvrtog gola, Mirela Tenkov došla je u 69. minuti susreta. U 84. minuti susreta smanijili smon na 4:2, a pogodila je Milena Nikolić s bijele tačke. Reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije je okončala na četvrtoj poziciji na tabeli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije