Suze nakon izjave Delalića o Kadriću

Radiosarajevo.ba
Suze nakon izjave Delalića o Kadriću
Paraolimpijska reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, nakon nastupa na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, stigla je danas u Sarajevo.

Avion bh. paraolimpijske ekspedicije, kojim su stigli iz Minhena, sletio je na sarajevski aerodrom oko 12:30 sati, gdje su bh. reprezentativce dočekali članovi njihovih porodica i veliki broj navijača, koji već nekoliko godina s ovim sjajnim sportistima slavi razna odličja.

Put do finala za ovu reprezentaciju bio je zaista težak, te iako nisu odbranili naslov prvaka, navijači diljem BiH i sami reprezentativci ne mogu nikako biti nezadovoljni ovim sjajnim rezultatom reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, posebno uz njihovu bogatu historiju uspjeha na Paraolimpijskim igrama, na kojima su uvijek stizali do finala.

"Koristimo priliku da vam se svima zahvalimo na podršci, zahvaljujem se i svima koji su nam pomogli da odemo u Brazil. Možda nismo bili sigurni u našim medijskim nastupima, jer smo znali šta nas čeka u Brazilu, ali smo uspjeli stići do finala. Bilo je teško boriti se s divom iz Irana. Kada smo prelomili set u finalu, trebali smo prebaciti u brzinu više, ali nismo to uspjeli nažalost, čini mi se da nismo imali snage", izjavio je kapiten Sabahudin Delalić.

On je, ujedno, izrazio zahvalnost saigraču Benisu Kadriću.

"Benis Kadrić, naš kolega i saigrač, pet dana prije finala proveo je u bolnici. Dva tromba, jedan ispod koljena, jedan u preponi a zabranjeno mu je kretanje i igranje. Ipak, izrazio je želju da zaigra u finalu i to je i uradio", izjavio je kapiten u suzama...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije