Sarajevo dobija novog golmana: Na Koševo sutra stiže reprezentativac Slovenije

A. S.
Sarajevo dobija novog golmana: Na Koševo sutra stiže reprezentativac Slovenije

Fudbalski klub Sarajevo sutra će predstaviti novog golmana, saznaje Radiosarajevo.ba.

Iz pouzdanih izvora smo saznali da je riječ o Elvisu Džafiću, nekadašnjem mladom reprezentativcu Slovenije, koji je svojevremeno nosio dres ljubljanske Olimpije. 

"On će biti predstavljen u petak (sutra, op.a.). Riječ je o golmanu koji ima 28 godina i očekujemo da bude na visini zadatka", potvrđeno je za Radiosarajevo.ba od izvora bliskom Fudbalskom klubu Sarajevo.  

Prema informacija do kojih smo došli, Džafić je osim za Olimpiju branio i za Triglav. Na Koševo stiže kao slobodan igrač. Džafićevi korijeni su iz Bosne i Hercegovine, otac mu je iz Bosanskog Novog, a majka iz Ključa

"Sjajan je golman i očekujemo da brzo osvoji srca navijača Sarajeva", dodao je isti izvor, potvrdivši da bi završni pregovor trebao biti postignut u četvrtak, dan prije eventualnog potpisa. 

Golman Sarajeva pokazao srednji prst navijačima koji su mu zviždali

FK Sarajevo je u potrazi za novim golmanom, nakon skandala za vrijeme utakmice Europske lige protiv Atalante kada je pred kraj prvog dijela čuvar mreže Bojan Pavlović pokazao srednji prst prema navijačima koji su mu zviždali.

Kasnije se Pavlović izvinio, ali mu to nije prošlo i na izlaznim je vratima koševskog kluba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije