Navijači Širokog Brijega pozivali na ubijanje tokom utakmice FK Mladost Doboj-Kakanj

Radiosarajevo.ba
Navijači Širokog Brijega pozivali na ubijanje tokom utakmice FK Mladost Doboj-Kakanj
Facebook / Fudbalski klub Mladost Doboj - Kakanj odigrao je jučer, 4. oktobra utakmicu 16. kola Premijer lige protiv Širokog Brijega na stadionu Pecara

Fudbalski klub Mladost Doboj - Kakanj odigrao je jučer, 4. novembra utakmicu 16. kola Premijer lige protiv Širokog Brijega na stadionu Pecara. Rezultat je bio 1:1, a sve je palo u drugi plan zbog ružnih događaja koje su igrači i stručni štab FK Mladost Doboj - Kakanj doživjeli, što je ostalo u zapisniku delegata meča Lazara Martinovića. 

Zbog tih nemilih događaja koji su se desili na stadionu Pecara, iz FK Mladost Doboj - Kakanj objavili su saoćenje na svojoj Facebook stranici.

Njihovo saopćenje objavljujemo u cijelosti:

"Prije svega želimo istaći da je naša ekipa od strane domaćina NK Široki Brijeg dočekana i ispraćena korektno, ali da su skandiranja i uvrede koje smo doživjeli nešto što se ne smije dešavati ni u jednoj sferi našeg društva, a najmanje na sportskim terenima. Povici mržnje na nacionalnoj osnovi upućeni našim igračima su toliko degutantni da ih ne možemo ni ponoviti, nešto što je nezamislivo u 21. vijeku u kome živimo.

Moramo istaći da su na našem stadionu gostovale sve ekipe iz cijele BiH i da niko nikada nije doživio ništa slično. Ostajemo dosljedni sebi i taj način navijanja ćemo zadržati bez obzira na sve. Naši navijači nikada nisu bili ti koji će vrijeđati nekoga na nacionalnoj osnovi a naš klub će uvijek i svakoga dočekati i ispratiti sportski, bez obzira na rezultat.

Ponosni smo što smo dočekali i ispratili ekipe iz cijele BiH, neki su slavili i titule na našem stadionu, neki su slavili pobjede, ali svi su dočekani i ispraćeni korektno. Naš Kakanj, naš Doboj, naša Mladost i naši navijači nisu bili niti će ikada biti ono što smo mi osjetili večeras!

Želimo istaći da navijanje ispunjeno mržnjom, uvrede koje pozivaju čak i na ubijanje drugog i drugačijeg ne smiju biti dio sportskih događaja, a to je ono što smo doživjeli. Naša ekipa, ali i navijači koji su bili uz nas i u Širokom brijegu ničim to nisu zaslužili, a ono na što smo ponosni, nisu ni na kakav način ni odgovorili na uvrede i psovke najgoreg oblika.

Nogometnom klubu Široki Brijeg se zahvaljujemo na gostoprimstvu, a fudbalskom savezu BiH urgiramo da se ovakve stvari moraju spriječiti! Ovakva atmosfera nije sportska, nije humana i ovakvim stvarima nije mjesto u našem društvu.

Čestitamo našoj ekipi na fer i korektnoj borbi i osvojenom bodu", kaže se u saopćenju FK Mladost, objavljenom na Facebook stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije