Sandro Tonali ponovno optužen za klađenje. Prekršio je zabranu više od 50 puta?

0
Radiosarajevo.ba
Sandro Tonali ponovno optužen za klađenje. Prekršio je zabranu više od 50 puta?
Foto: EPA / Sandro Tonali

Igrač Newcastlea Sandro Tonali optužen je za nedolično ponašanje u vezi s navodnim kršenjem pravila klađenja Fudbalskog saveza.

Tonali je navodno prekršio FA pravilo 50 puta kladeći se na utakmice između 12. augusta 2023. i 12. oktobra 2023. godine. Ovaj 23-godišnjak ima rok da odgovori do 5. aprila. Tonali je potpisao Newcastle za 55 miliona funti prošlog ljeta iz AC Milana, ali je u oktobru dobio zabranu zbog klađenja na utakmice dok je igrao sa Milanom.

Newcastle ne očekuje da će ove nove optužbe odgoditi Tonalijev povratak igranju u augustu 2024. godine ili njegovu sposobnost da trenira. Njegova prvobitna suspenzija bila je 10 mjeseci. Također je kažnjen sa oko 17.000 funti (39.000 KM) i naloženo mu je da učestvuje u osmomjesečnom kursu terapije za rješavanje njegovih problema.

'Kinđe, hvala ti': Mirza Delibašić dobio mural u Tuzli

'Kinđe, hvala ti': Mirza Delibašić dobio mural u Tuzli

Kazna mu je smanjena jer je postigao sporazum o priznanju krivice sa italijanskim tužiocem i Italijanskom fudbalskom federacijom (FIGC). Zabrana znači da Tonali više neće moći da igra takmičarski fudbal do avgusta 2024. godine, iako je slobodan da trenira sa Njukaslom i igra u prijateljskim utakmicama. Takođe neće moći da igra za Italiju na ovoljetnom Euru.

Tonali je priznao da se kladio na pobjedu Milana na saslušanju u italijanskom savezu u Torinu. Bez njegove saradnje, Tonali bi se mogao suočiti s trogodišnjom suspenzijom prema pravilima FIFA-e zbog prvobitnih kršenja. Prošle godine, Tonalijev agent Giuseppe Riso potvrdio je da je igrač bio ovisan o kockanju. Također je objavljeno da će biti na liječenju zbog ovoga nakon njegove zabrane.

Šta je Newcastle rekao o posljednjoj optužbi?

"Newcastle United priznaje optužbu za nedolično ponašanje koju je primio Sandro Tonali u vezi s navodnim kršenjem FA pravila klađenja", priopćili su iz Newcastlea te dodali: "Sandro nastavlja u potpunosti postupati u skladu s relevantnim istragama i zadržava punu podršku kluba". 

Službeno: UEFA drastično kaznila italijanskog fudbalera zbog klađenja

Službeno: UEFA drastično kaznila italijanskog fudbalera zbog klađenja

"Zbog ovog procesa koji je u toku, Sandro i Newcastle United u ovom trenutku nisu u mogućnosti dati dodatne komentare", stoji u saopćenju kluba.

Šta se dalje događa?

Ovih novih 50 navodnih prekršaja se navodno dogodilo dok je bio registrovan kao igrač Newcastle Uniteda, tako da spadaju u jurisdikciju FA. Tonali se suočava sa mogućim sankcijama, o čemu će odlučiti nezavisna komisija. On će u svom odgovoru moći prihvatiti ili odbiti svaku od 50 optužbi.

Nezavisna komisija sudi o prekršajima od slučaja do slučaja i uzeće u obzir sve olakšavajuće faktore, prenosi SkySports.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije