Šampionski ritam: Sarajevo razbilo bunker Radnika i ponovo lider

Radiosarajevo.ba
Šampionski ritam: Sarajevo razbilo bunker Radnika i ponovo lider
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / S utakmice između Sarajeva i Radnika na Koševu

Nogometaši Sarajeva vratili su lideri na tabeli Premijer lige, nakon što su je danas popodne kratko izgubili poslije trijumfa Zrinjskog.

Na Koševu je večeras pao Radnik, a tim s Koševa je slavio pobjedu od 2:1.

Husref Musemić je odlučio na teren poslati standardni tim koji u posljednje vrijeme igra najbitnije utakmice, a na prvi gol se čekalo sdvega 10 minuta.

Ahmetović je uposlio Tatara, koji je pronašao Velkoskog. Makedonac je glavom zatresao mrežu gostiju za 1:0.

Gosti su na 1:1 stigli nakon što je odbrana Bordo tima djelovala smušeno, u trenutku kada je trebala izbiti loptu. To je iskoristio Glišić koji je pogodio mrežu Vladana Kovačevića. Igrala se 32. minuta.  

Sarajevo u drugom dijelu nije stvaralo ozbiljnije šanse. Kod navijača, ali i igrača rasla je nervosa. Ključni trenutak se dogodio u 70. minuti kada je Husref Musemić s klupe digao džokera Harisa Handžića.

Šest minuta kasnije to je donijelo slavlje među navijače Sarajeva. Dubinski centaršut Crepulje je glavom sjajno zahvatio Handžić. Golman tima iz Bijeljine Mladen Lučić, bio je na krivoj nozi i mreža se zatresla za konačnih 2:1 za Sarajevo.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije