Samo će jedan akter u Zenici pamtiti za cijeli život duel na Bilinom polju

A. S.
Samo će jedan akter u Zenici pamtiti za cijeli život duel na Bilinom polju
Printscreen / Samo će jedan akter u Zenici pamiti za cijeli život duel na Bilinom polju

Nogometna reprezentacija je sinoć u Zenici, pred svega nešto više od 3.500 gledalaca, sa 5:0 nadigrala slabašni Lihtenštajn. 

Svi oni koji nisu gledali utakmicu na Bilinom polju, kazat će - super, još jedna visoka pobjeda Zmajeva. 

Pogledajte petardu Zmajeva na Bilinom polju

Zmajevi raširili krila u Zenici i porazili slabašni Lihtenštajn

No, sve je to super i lijepo da se pulen iselektora Roberta Prosinečkog nisu mučili skoro 85. minuta da osiguraju pobjedu i nastave utrku za prva dva mjesta koja direktno vode na Europsko prvenstvo.

Vjerujemo da su već danas meč u Zenici u velikoj mjeri zaboravili Edin Džeko i Miralem Pjanić, ali i ostali nogometaši, jer nas već u nedjelju očekuje važna utakmica na gostovanju u Armeniji.

Od svih aktera koji su bili na Bilinom polju, meč za cijeli život pamtit će, ako izuzmemo Amera Gojaka koji je prvi put postigao dva gola za Zmajeve, samo jedna osoba - švedski sudija Glenn Nyberg

Glenn Nyberg: Šveđanin koji je sudio Sarajevo – Celtic sudi Zmajevima u Zenici - undefined

Twitter: Glenn Nyberg: Šveđanin koji je sudio Sarajevo – Celtic sudi Zmajevima u Zenici

 Poznati švedski arbitar je na Bilinom polju, naime, prvi put u bogatoj sudijskoj karijeri dijelio pravdu na jednoj utakmici reprezentacija. 

Nyberg je u karijeri je sudio na 219 duela, pokazao 563 žuti karton (sinoć dva igračima Lihtenštajna, op.a.), 19 crvenih kartona (11 direktnih) te dosudio 36 penala, ali nikada nije sudio jednoj seniorskoj selekciji. Sve do sinoć.

Na izlazu zeničkog stadiona kratko smo se sreli. Zbog strogih pravila nije mogao dati komentar, ali je jasno digao palac gore, što je dovoljan razlog da potvrdimo da je zadovoljan obavljenim poslom i susretom koji će ostati u historiji njegove lične karte.

Zanimljivo da je Nyberg u julu ove godine sudio meč prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, kada su se sastali Sarajevo i Celtic (1:3). No, to je već prošlost.

Kako i za sve nas susret i patnja 85 minuta protiv Lihtenštajna. Armenija je tu. Nedjelja, 15 sati. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije