Prosinečki: Trebao nam je taj drugi gol, moramo biti bolji

Radiosarajevo.ba
Prosinečki: Trebao nam je taj drugi gol, moramo biti bolji
Foto: Armin Durgut / Pixsell / Robert Prosinečki

Bosna i Hercegovina je večeras na Bilinom polju sa ubjedljivih 5:0 slavila protiv Lihtenštajna u 5. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pogledajte petardu Zmajeva na Bilinom polju

Svoje viđenje susreta dao je i selektor Robert Prosinečki:

“Dosta teško, evo na kraju u zadnjih 15 minuta je sve otvorio taj drugi gol. Teško je igrati s ekipom koja se vrati nazad, nismo bili najbolji trkački, ali na kraju zaslužena pobjeda. Moram čestitati momcima na zadnjih 15 minuta. Na kraju smo visoko pobijedili… Takav je fudbal”, rekao je na početku Robi, a onda najavio meč s Armenijom u nedjelju.

Zmajevi raširili krila u Zenici i porazili slabašni Lihtenštajn

Potom je detaljnije o utakmici govorio na konferenciji na medije.

“Dosta smo se mučili, mislili smo da ce biti puno lakše. Kad je Duljević dao gol, bilo je puno lakše. To je tako u nogometu. Okrećemo se Armeniji, moramo puno bolje odigrati. Ono sto smo vidjeli, danas su izgledali jako dobro, čak i poveli. Sad moramo vidjeti ko je spreman. Moramo dati sve od sebe i pobijediti, nemamo pravo na kiks”, rekao je selektor.

“Protivnik je takav i svi su došli da vide neku golijadu. Nismo bili dovoljno dobri, nismo bili dobri u pas-igri, s nekim nasim greškama Lihtenštajn je imao šanse u kontri. Protiv Italije smo bili dobri, borbeni, to sada nije bilo na tom nivou. Vidjet ćemo šta možemo promijeniti i poboljšati za utakmicu s Armenijom. Sigurno da cemo učiniti sve”, dodao je Prosinečki, a onda komentarisao Fince.

“Finska je nezgodna, to se pokazalo i danas. Deseti mjesec će biti odlučujući.”

Pjanić detektirao probleme u igri Zmajeva: Falilo je dosta toga

“BiH može puno bolje nego što je odigrala večeras. U svakom slučaju, i dalje moramo pobjeđivati. Svakako ćemo morati pobijediti ovdje Fince ako želimo imati šansu otici na EP”, tvrdi popularni Žuti.

Istakao je i kako ne vjeruje da kod igrača postoji problem motivacije, te otkrio kako će biti novih u konkurenciji za Armeniju…

“Svaka utakmica ce nositi pritisak do kraja. Ne vjerujem da ijedan igrač ima problem motivacije. Bit će nekih novih igrača u konkurenciji za Armeniju, poput Bičakčića i Bešića, svakako ćemo vidjeti koga ćemo imati na raspolaganju. I Armenci su pod pritiskom, tako da ni njima neće biti lako.”

Gojak: Bili su tvrd orah, ali uspjeli smo pobijediti

O povrijeđenom Šunjiću, koji je igru napustio u prvom dijelu meča, Prosinečki kaže:

“Toni ima problema sa zadnjom ložom, napravili smo zato brzu izmjenu i mislim da če biti spreman za Armeniju. Mihojević je to dobro odradio, to mu je prva utakmica, nije bilo lako, ali OK.”

Četiri različita strijelca su pogađala mrežu Lihtenštajna.

“Nije bitno ko daje, samo da se da gol… Na kraju Gojak dva… Dobro je da je i Višća dao gol za samopouzdanje i ono što slijedi”, rekao je Prosinečki, te za kraj govorio o veznom redu za Armeniju.

“Tu imamo dosta zamjena, tu je i Bešić tako da ćemo vidjeti. Vidjeću kakav je zdravstveni bilten pa odlučiti.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije