Saigrač Edina Džeke pod paljbom: ‘Trebalo ga je otjerati s Eura! Čak ni ja nisam imao takve ispade‘

2
Radiosarajevo.ba
Saigrač Edina Džeke pod paljbom: ‘Trebalo ga je otjerati s Eura! Čak ni ja nisam imao takve ispade‘
Foto: Facebook / Edin Džeko i Dušan Tadić

Ne zaustavlja se razdor sa svih strana nakon novog neuspjeha Srbije na Europskom prvenstvu.

Orlovi su, kao i inače, imali velika očekivanja uoči puta u Njemačku, no još su jednom razočarali cijelu naciju.

Po Srbiju je sami odlazak na Euro krenuo loše, smatra legendarni srbijanski nogometaš Dragiša Binić.

Kamere sve zabilježile: Led zabijelio još jedan dio Bosne i Hercegovine

Kamere sve zabilježile: Led zabijelio još jedan dio Bosne i Hercegovine

"Mi smo u startu napravili grešku, ušli smo u avion s oznakama druge države (Hrvatske), to je loš početak o kojem se ne govori, već tad smo bili u problemu. Odlazimo tamo s dozom ljutnje, kao da je suđeno da se dogodi neki problem", skandalozno je započeo Binić.

Srbija u prvoj utakmici protiv Engleske nije puno prikazala, a nesuglasice van terena počele su već nakon spomenutog susreta.

"Mislim da sam najbolji igrač ove momčadi, bez lažne skromnosti. Naravno da mislim da sam trebao početi od prve minute", izjavio je tada kapiten Dušan Tadić i potresao svlačionicu.

Ova je izjava šokirala srbijanske navijače, bilo je onih koji su stali na Tadićevu stranu, ali i onih koji su ostali privrženi selektoru Piksiju.

"Znam Piksija, odrasli smo zajedno. Nema šanse da ga ne bi otjerao. I trebalo ga je otjerati! Pa znate mene, kakav sam bio, pa nisam imao takve ispade. Najviše me boli što je narod koji voli nogomet odvojio ‘od usta‘ da dođe tamo, doveli su djecu, dolazili u probleme, tukli se s drugim navijačima, gledali, mučili se i onda još to...", smatra Binić i ističe da za Tadićevu reakciju nema nikakvog opravdanja.

/ Anketa

Ko će biti novi nogometni prvak Europe?
Rezultati

Osvajač Lige prvaka s Crvenom Zvezdom 1991. razočarano je pričao o posrtaju Srbije i pokušao pronaći razloge za debakl.

"Mislim da je intenzitet sprinta na našim utakmicama bio u "minimalcu" jer ga nismo ni imali, a kako da ga imamo kad toliko sporo iznosimo loptu da se protivnik već vratio. Mada ja i dalje ne znam koji je pravi razlog, zašto se tako igralo", zaključio je Binić, prenose Sportske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije