EURO 2024 | Fantastična Švicarska bacila europske prvake na koljena i izbacila Italiju

0
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Fantastična Švicarska bacila europske prvake na koljena i izbacila Italiju
Foto: EPA-EFE / Švicarska - Italija

Švicarska se plasirala među osam najboljih na Europskom nogometnom prvenstvu koje se igra u Njemačkoj.

Oni su u nadigrali europske prvake Italijane sa 2:0 i izbori prolaz u nastavak takmičenja.

Ovo je, svakako, najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela EURO-a.

Armin Durgut: Kako je izložba 'Mrtvare' stigla u sjedište Ujedinjenih naroda u New Yorku

Armin Durgut: Kako je izložba 'Mrtvare' stigla u sjedište Ujedinjenih naroda u New Yorku

Prvo poluvrijeme

Švicarska je napadala od prve minute. U 24. minuti, Embolo je izbio sam ispred Donnarumme, a fantastičnom se intervencijom istakao italijanski golman.

U 37. minuti Švicarska je povela 1:0, a strijelac je bio Freuler. Sjajan je centaršut uputio Vargas, Freuler znalački primio i nezgrapnim volejem uspio matirati Donnarummu.

U sudijskom vremenu, nova velika prilika za Švicarce. Rieder je iznenadio Donnaarummu i iz slobodnog udarca pucao u prvi ugao. Italijanski golman na jedvite je jade to odbranio i uz pomoć stative spasio svoj tim. Ostalo je 1:0, a to je bio i rezultat nakon 45 minuta.

Drugo poluvrijeme

Od 46. minute novi napadi Švicaraca. Dok smo čekali da se probude Italijani, Švicarska je povela 2:0. Strijelac je bio Ruben Vargas. On je fenomenalnim i odmjerenim udarcem s lijeve strane šesnaesterca pogodio neobranjivo u rašlje.

Italijani su od 65. minute nešto pokušavali, ali su bili totalno nemoćni. U 74. minuti smo zapisali veliku priliku za Italijane. Ispala je bila švicarska odbrana, a kombinacija dvojca Zaccagni - Scamacca završila je udarcem koji je završio na stativi.

Nakon toga gledali smo susret bez mnogo uzbuđenja i ostalo je 2:0 za Švicarsku.

U 21 sat gledat ćemo duel Njemačke i Danske, koji se igra na Signal Iduna Parku u Dortmundu.

Njemačka je osvojila grupu A sa sedam osvojenih bodova, do kojih je došla pobjedama nad Škotskom (5:1) i Mađarskom (2:1), te remijem protiv Švicarske (1:1).

/ Anketa

Ko će biti novi nogometni prvak Europe?
Rezultati

Danci su završi kao drugi u grupi C iza Engleske, a ispred Slovenije i Srbije, te nisu upisali niti jedan poraz. Prvo su remizirali sa Slovenijom (1:1), potom s Engleskom (1:1) i na kraju sa Srbijom (0:0).

Susret u direktnom TV prijenosu možete pratiti na BHT1, a kao i prvi i ovaj današnji meč u Njemačkoj iz minuta u minutu možete pratiti i na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije